Ingezonden persbericht


Nokia beveiligt een van de grootste private netwerken ter wereld

Maersk Data, leider op het gebied van IT services, installeerde 100 Nokia beveiligingsapplicaties voor IP- netwerken om de gegevens van de klanten te beveiligen

Leidschendam, 3 juni 2002 - Maersk Data, een van de grootste providers van centrale IT-activiteiten, verkoos Nokia om de continuïteit van zijn activiteiten te verzekeren voor zijn klanten over de hele wereld. Maersk Data, met hoofdkwartier in Denemarken, ondersteunt klanten over de hele wereld met zijn onafhankelijk wereldwijd netwerk. Het bedrijf is volledig of gedeeltelijk eigenaar van meer dan 30 ondernemingen in zes verschillende landen, waaronder Zweden, het VK, de VS, India en Japan, en bestaat uit 14 business units.

Sommige van deze bedrijven houden zich bezig met Internet-activiteiten zoals het ontwikkelen en bedienen van Internet-portalen en op het Internet gebaseerde marketing. Andere zijn actief in meer klassieke sectoren zoals het beheer van installaties, ontwikkeling en netwerkdiensten.

Het bedrijf testte eerst een aantal middelgrote beveiligingsapplicaties voor IP-netwerken uit de IP300-reeks van Nokia. De systemen werden met succes onderworpen aan performantietesten en vervolgens zonder tijdverlies toegevoegd aan de Nokia-hardware. Deze werd uitgerust met hoogperformante, fouttolerante IP650-applicaties voor netwerkbeveiliging, die geschikt zijn voor intensief dataverkeer, en instapmodellen uit de IP100-reeks voor minder belastend dataverkeer. De Nokia-applicaties voor beveiliging van IP-netwerken werden uitgerust met de kwalitatief hoogstaande VPN-1®/FireWall-1® software-oplossingen van Check Point Software Technologies (NASDAQ: CHKP).

De hoofdactiviteit van de Maersk Data groep is bedrijfsondersteuning bij outsourcing. Daarnaast vormt projectmanagement, inclusief de implementatie van ERP-systemen, eveneens een belangrijke markt.

Maersk realiseert deze integrale bedrijfsondersteuning via een krachtig mainframe-systeem met een gecombineerde CPU-capaciteit van meer dan 19.000 MIPS en beschikt over het grootste private communicatienetwerk ter wereld. Het uitgebreide netwerk van Maersk biedt de klanten letterlijk alle mogelijkheden, van een 255Mbps backbone tot een 64kbps-lijn voor één gebruiker.

Kenneth Saxskiold-Nørup, department manager voor beveiliging en systeembeheer bij Maersk Data, verklaart "Wij moeten ons netwerk beschermen op meer dan 500 locaties over de hele wereld. Het gaat dus om een vrij groot netwerk, één van de grootste private netwerken ter wereld, en voegt eraan toe, de Nokia-applicaties zijn eenvoudig te installeren en bijzonder schaalbaar en we rollen ze nog steeds verder uit over ons netwerk."

Ernie Jones, Nokia Internet Communications vice president of sales voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, zegt "Het feit dat een bedrijf met de omvang van Maersk Data Nokia heeft gekozen om zijn netwerk te beveiligen, bewijst hoe krachtig en schaalbaar onze oplossingen zijn en tot welke sterke resultaten het partnership Nokia-Check Point leidt. We zijn er trots op dat wij de klant tevreden kunnen stellen, een prestatie die de doeltreffendheid van onze bedrijfsstrategie onderstreept.

Nokia verbindt zich ertoe zijn klanten optimale veiligheid, betrouwbaarheid en performantie te bieden. De bekroonde Nokia IP netwerkbeveiligingsapplicaties werden ontwikkeld als kritische netwerkcomponenten. Deze op applicaties gebaseerde beveiligingsoplossingen zijn het uitverkoren model geworden voor beveiligingsimplementaties. Ze combineren toonaangevende beveiligingssoftware met IP routing van wereldformaat en voldoen aan de meest veeleisende uitdagingen voor beveiliging op het Internet. Al deze oplossingen worden ondersteund door de unieke 24-uur First Call-Final resolution wereldwijde services en support van Nokia.

Over Nokia Internet Communications

Nokia Internet Communications (Mountain View, Californië-VS) levert oplossingen van wereldklasse voor netwerkbeveiliging, virtuele private netwerken en beheer van internetverkeer en -inhouden. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en betrouwbaarheid van netwerken van corporate ondernemingen en van leveranciers van ingehuurde diensten. Nokia wil de ICT-beleving van eindgebruikers verbeteren door netwerken een nieuw niveau van veiligheid en betrouwbaarheid te schenken, en elke keer opnieuw een persoonlijke, betrouwbare internettransactie mogelijk te maken. Voor meer informatie bezoekt u http://www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia

Nokia is de wereldleider in mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, innovatie, gebruiksvriendelijkheid en veilige oplossingen is de onderneming uitgegroeid tot de toonaangevende leverancier van mobiele telefoons en een vooraanstaand leverancier van mobiele, IP- en vaste-breedbandnetwerken. Nokia verrijkt het internet met mobiliteit. Zo creëert het nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voegt het een nieuwe dimensie toe aan het dagelijkse leven van de mens. Nokia is een open onderneming die genoteerd staat op zes belangrijke beurzen.

About Maersk Data

Maersk Data biedt alle IT services die een modern bedrijf nodig heeft centrale of verspreide systemen, communicaties, ontwikkeling, onderhoud en alle andere belangrijke activiteiten. Het bedrijf heeft zijn hoofdkwartier in Denemarken en realiseerde een omzet van ongeveer 3 miljard DKK.

Voor meer informatie :
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline Schakenraad Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3 466 01 88 E-mail: jacqueline.schakenraad@leadsunited.com


---
Leads United
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com

---