Gemeente Tiel


Tiel pakt fout-parkeren op het Plein aan

Parkeercontroleurs, stadswachten en politie gaan vanaf 4 juni a.s. weer streng toezien op het op juiste wijze berijden van en parkeren op het Plein. De eerste weken zullen de stadswachten uitsluitend nog waarschuwingskaarten onder de ruitenwisser aanbrengen, maar daarna zal er streng gecontroleerd en bekeurd gaan worden. Dit geldt niet alleen voor het parkeren op plaatsen waar het niet mag, maar ook voor het tegen de verplichte rijrichting of via het voetgangersgedeelte berijden van het Plein.

Al enige tijd is er sprake van dat het Plein gereconstrueerd zal worden. Door diverse omstandigheden is dit nog altijd niet gebeurd en is dit ook op korte termijn nog niet te verwachten. Er is een situatie ontstaan dat auto's op het Plein overal worden geparkeerd, terwijl dit eigenlijk alleen in de vakken is toegestaan. Ook wordt aan beide kanten van het Plein en in beide richtingen gereden. De verplichte rijrichting is van de Varkensmarkt naar de Kleibergsestraat via de rijbaan aan de zuidzijde. De andere zijde is officieel voetgangersgebied waar alleen `s ochtends bedrijfsmatig geladen en gelost mag worden. Omdat in afwachting van de reconstructie onderhoud achterwege is gebleven en ook nog enkele borden en palen verdwenen zijn, was het voor automobilisten niet altijd even duidelijk welke regels er golden. Om diezelfde reden konden politie en parkeercontroleurs ook niet optreden, zodat na verloop van tijd de regels helemaal niet meer werden nageleefd. Dit zorgde steeds meer voor overlast en irritatie zodat inmiddels is besloten niet meer te wachten tot de reconstructie. De ontbrekende bebording en markeringen zijn weer hersteld, zodat de regels weer duidelijk zijn.

In het begin wordt veel aandacht besteed aan het bekend maken van de hernieuwde regels maar daarna controleren de parkeercontroleurs en politie streng. Dit zal niet alleen tijdens de winkeltijden gebeuren, maar ook `s avonds en in het weekend.