Gemeente Almelo

Eindrapport "Zorg in beeld verlicht"

Op 11 februari 1999 heeft de gemeente Almelo van de Nationale Commissie Chronisch Zieken Nederland de prijs voor de meest zorgvriendelijke stad van Nederland 1998 toegekend gekregen. De gemeente Almelo ontving deze prijs voor het ingediende project Zorg in beeld verlicht. Belangrijkste doelstelling van dit project is het behouden en vergroten van de zelfredzaamheid en zelfsturing van chronisch zieken.

Voor de uitvoering van het project Zorg in beeld verlicht zijn in totaal 93 chronisch zieken in Almelo thuis geïnterviewd. Het gaat hierbij om reumapatiënten, mensen met een hersenbloeding (beroerte) en mensen met stoornis aan de organen, zoals longpatiënten, blinden en slechtzienden, slechthorenden en doven, nierpatiënten en mensen met suikerziekte en chronisch darmziekte.

Hieronder kunt u het eindrapport van het project downloaden. Het eindrapport is ook verkrijgbaar bij de gemeente Almelo. Voor meer informatie kunt een e-mail sturen naar de heer G. Nordkamp, projectleider emailadres: g.nordkamp@almelo.nl

Te downloaden :
Eindrapportage Zorg in Beeld.PDF