Korps: Friesland, plaats: Friesland 3-06-2002
Politieberichten van 3/6 (07.00 tot 13.00 uur)

Noordwolde: vernieling auto
In de nacht van zondag op maandag is een auto, die achter een woning aan de Dr. Verdeniusstraat stond geparkeerd vernield. Aan de linkerzijde zijn beide portieken ingetrapt en de motorkap is volledig ingedeukt Aangifte is gedaan door een 40-jarige inwoner van Noordwolde. Geschatte schade ongeveer 2000 Euro.

Heerenveen: inbraak kliniek
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een kliniek aan de Roerdomplaan. Men is binnengekomen via de voordeur, welke open stond, omdat men hier s-Nachts medicijnen kan afhalen. De toegangsdeur van deze ruimte naar de achterliggende kantoren is geforceerd. Enkele ruimten zijn doorzocht. Weggenomen een kassalade met papiergeld en wat kleingeld. In een steeg vlakbij de Roerdomplaan werd de kassalade teruggevonden. Er zat nog wat kleingeld in en papiergeld is weg. Aangifte is gedaan door een 53-jarige inwoner van Heerenveen.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs
Zondag omstreeks 21.45 uur werd op d Het Dragoonsplein gecontroleerd een 20-jarige inwoner van Leeuwarden. Bij onderzoek bleek de 20-jarige geen rijbewijs te hebben. Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 3.40werd op het Kerkhof een 45-jarige inwoner van Lemmer gecontroleerd. Adem riekte naar alcohol. Op bureau blies hij 750 ugl, rijverbod 9 uur. Afgehandeld via Kort-Om. Rijbewijs is ook ingevorderd.

Bureaiu Communicatie: 058 8808272