Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 3-06-2002
Persberichten van maandagmiddag 03 juni 2002

Verkeersongeval met letsel

Assen Vanmorgen reed een 47-jarige man uit Assen met zijn auto over de A 28 in de richting van Groningen. Ter hoogte van Assen Noord haalde hij een voor hem rijdende personenauto in en raakte daarbij in de berm. Via de middenbermgeleider botste hij tegen de zijkant van de auto die hij aan het inhalen was. Beide autos raakten vervolgens in de sloot. Zowel de 32-jarige bestuurder uit Assen en een 35-jarige vrouw uit Assen, die als passagier in zijn auto zat, werden met onbekend letsel naar het WZA overgebracht.

Diefstal auto

Assen - Vanmorgen ontdekte een 24-jarige man uit Assen dat zijn zwarte VW-Golf was gestolen. De auto had hij zaterdagavond geparkeerd aan de Gravenlanden op een parkeerplaats nabij de flat. De eigenaar heeft een schade van 8500 euro.

Diefstal uit bedrijf

Assen - Ontdekte vanmorgen de 57-jarige eigenaar van een winkel aan de Schutstraat dat het afgelopen weekeinde 300 dure zonnebrillen waren gestolen uit zijn winkel. Toegang werd verkregen door een achterdeur te forceren. Nog niet bekend wat de schade is.

Coevorden - Diefstal waterpomp

Werd het afgelopen weekeinde een gele waterpomp weggenomen die stond ter hoogte van de brug Stieltjeskanaal tegenover het waterschapsgebouw. De 100 kilo zware pomp met dieselmotor was beveiligd met een ketting maar deze werd doorgeknipt. De pomp was in verband met werkzaamheden geplaatst door een bedrijf uit Genemuiden. Een 39-jarige man uit Genemuiden deed aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Vrachtauto in brand

Havelte - Vanmorgen reed een 31-jarige man uit Lubesse (Dld.) met zijn vrachtauto, beladen met pallets papier, over de A32 vanaf Steenwijk in de richting Meppel. Hij kreeg een lekke band waardoor er brand ontstond. De band, de laadbak, lading en dekzeil vatten vlam. De brandweer uit Nijeveen bluste de brand. De oplegger werd weggesleept. Schadebedrag onbekend.