Wageningen Universiteit

Persbericht

3 juni 2002, nr. 0205

Nieuwe sectormanager glastuinbouw

Vanaf 1 augustus is Dr. Daan Kuiper de nieuwe sectormanager van de Sector Glastuinbouw van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO). De sector heeft onderzoekslocaties in Naaldwijk, Aalsmeer en Horst.

Kuiper is binnen de Sector Glastuinbouw geen onbekende. Hij heeft twee jaar (1987-1988) op het voormalige PBN in Aalsmeer (tegenwoordig onderdeel van PPO Sector Glastuinbouw) gewerkt als onderzoeker wortelfysiologie. Vervolgens heeft hij van 1988 tot 1999 gewerkt in verschillende functies bij de toenmalige instituten CABO en AB-DLO in Wageningen. Behalve programmaleider en projectleider was hij daar ook hoofd marketing & communicatie. Tot 1 augustus is Kuiper manager bij Grodan Knowledge Centre R&D .

De Sector Glastuinbouw van Praktijkonderzoek Plant & Omgeving werkt samen met bedrijven en overheid aan innovatieve ontwikkelingen in de glastuinbouw, door middel van toepassingsgericht onderzoek. Het onderzoek van de Sector Glastuinbouw van PPO richt zich op innovatieve, bedrijfs- en teeltsystemen, strategieën voor gewasbescherming, bemesting, energiebesparing, arbeid, ondernemerschap en agroketens.