Korps: Flevoland, plaats: Almere 3-06-2002 Politie zoekt verder naar vermiste man Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Politie zoekt verder naar vermiste man

ALMERE De politie is op zoek naar een 29-jarige man uit Almere die vrijdag als vermist is opgegeven. De zoekacties hebben tot nu toe nog geen aanwijzingen opgeleverd. De man staat internationaal gesignaleerd als vermist.

Zoekactie
Donderdagmorgen deden de ouders van de Almeerder melding van vermissing. Zij vertelden de politie dat de man depressief was en vreesden dat hij zich van het leven wilde beroven. In overleg met de politie hebben de ouders nog 24 uur gewacht met de aangifte in de hoop dat ze hij terug zou komen. Het merendeel van de mensen komt namelijk binnen 24 uur weer terug.
Vrijdagmorgen hebben de ouders aangifte gedaan. Hoewel de bevoegdheden van de politie beperkt zijn een volwassene heeft immers het recht om te gaan en staan waar hij of zij wil is zij meteen een onderzoek gestart. De politie heeft vrijdagmiddag het gebied rond het Weerwater uitgekamd. Hierbij zijn een tiental agenten, een speurhond, een boot, twee motorrijders en een helikopter ingezet. Dit leverde helaas geen aanwijzingen op.
Maandagmiddag hebben vier duikers van de brandweer opnieuw gezocht op het Weerwater. Ook dit leverde helaas niets op.

Getuigenoproep
De politie vraagt mensen die over informatie beschikken die kan leiden tot de vermiste man, contact op te nemen met de politie, tel.: 0900- 8844.

Signalement:
Een 29-jarige man met een normaal postuur en een licht getinte huid. Hij is ca. 1,80 meter lang en heeft heel donkerbruin kort krullend haar en bruine ogen. Op zijn rechter bovenarm heeft hij een gekleurde tatoeage van een draak en hij draagt in zijn linker oor een klein zilverkleurig oorbelletje. Op de dag dat hij verdween droeg hij een donkere broek, vermoedelijk een zwartgrijze bloes, donkere schoenen en een ¾ zwart lederen jas.