Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 juni 2002

Kerkstraat geen bewaakte fietsenstalling meer

Gemeente exploiteert bewaakte fietsenstalling Heuvelgalerie

De gemeente Eindhoven exploiteert sinds vandaag de vergrote fietsenstalling van de Heuvelgalerie. Deze fietsenstalling op de hoek Heuvelplein en de Ten Hagestraat telt nu 500 plaatsen (was 300) en groeit in 2003 naar 1000 plaatsen.

Door deze groei kan de gemeente de bewaking van de bovengrondse fietsenstalling aan de Kerkstraat verplaatsen naar de ondergrondse stalling van de Heuvelgalerie. De stalling aan de Kerkstraat blijft gewoon als onbewaakte fietsenstalling bestaan.

De gemeente schakelt voor de bemensing van de fietsenstalling van de Heuvelgalerie Ergonbedrijven in. Aanleiding voor een exploitatie door de gemeente zijn de werkzaamheden op het terrein Smalle Haven, waardoor daar talrijke stallingsplaatsen voor fietsen moesten verdwijnen.

Verder streefde de gemeente al langer naar het uitbreiden van het aantal bewaakte en kwalitatief goede fietsenstallingsplaatsen in dit deel van de stad.

De ondergrondse fietsenstalling van de Heuvelgalerie is niet alleen uitgebreid maar ook veiliger dan de stalling op de Kerkstraat. Daar werden ondanks de aanwezigheid van personeel nog wel fietsen over de betonnen borstwering getild en meegenomen.

De gemeente denkt door de samenvoeging van de bewaking van de fietsenstalling Kerkstraat en die van de Heuvelgalerie deze stalling kostendekkend te kunnen exploiteren. Kosten en opbrengsten worden geschat op ongeveer 90.000 euro per jaar. De gemeente heeft voor de exploitatie een overeenkomst gesloten met ING, de eigenaar van de Heuvelgalerie.

De openingstijden van de bewaakte stalling zijn: maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 19.00 uur, op een koopavond tot 22.00 uur, op vrijdag tot 02.00 uur en op zaterdag tot 04.00 uur.

De tarieven blijven ongewijzigd: overdag 35 eurocent en s'avonds (vanaf 19.00 uur) 70 eurocent.