Euronext Amsterdam

31 May 2002 Versatel per 5 juni uit de Amsterdam Midkap-index Persbericht 2002.062

Versatel per 5 juni uit de Amsterdam Midkap-Index

Vanwege de op 5 maart jongstleden opgelegde noteringsmaatregel (het zogenoemde 'strafbankje') zal Versatel per woensdag 5 juni 2002 geen deel meer uit zal maken van de Amsterdam Midkap-index. Dit onder de voorwaarde dat de opgelegde noteringsmaatregel voor Versatel bij het sluiten van de markt op 4 juni nog steeds van kracht is. Eerder kondigde Euronext aan dat Versatel naar aanleiding van de noteringsmaatregel, in overeenstemming met de indexreglementen, tot een maximum van 3 maanden deel uit zou blijven maken van de Amsterdam Midkap-index.

Na sluiting van de handel op dinsdag 4 juni 2002 zal er een operationele herweging plaatsvinden voor de Amsterdam Midkap-index. Hierbij zal de waarde van de Amsterdam Midkap-index proportioneel verdeeld en afgerond worden over de overige 24 indexfondsen, op basis van hun procentuele gewichten. Dit zal ingaan op woensdag 5 juni 2002.

Euronext zal dinsdag 4 juni 2002 nabeurs de gewichten van de overgebleven fondsen in de Amsterdam Midkap-index bekend maken.

© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs