Ingezonden persbericht


===PERSBERICHT===

INTERNETSITE EN RADIOSTATION VOOR WEST-BRABANT

Start Internet Bode en Bode FM

WEST-BRABANT - Het medialandschap in West-Brabant is vanaf deze week verrijkt met een radiostation en een internetsite. Bode FM combineert lekkere muziek met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland, maar vooral uit de regio. Het West-Brabantse nieuws staat ook op de voorpagina van de Internet Bode (www.internetbode.nl), waarop bovendien alle artikelen uit de huis-aan-huisbladen De Bodes en linken naar honderden regionale sites te vinden zijn. Met de Internet Bode en Bode FM heeft West-Brabant zijn eigen stem.

Bode FM en de Internet Bode zijn de jongste media-activiteiten van Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans uit Zundert, die eind dit jaar haar 100-jarig bestaan viert. Vorsselmans is in West-Brabant en in de Zeeuwse gemeente Tholen vooral bekend om haar huis-aan-huisbladen, De Bodes. Wekelijks vinden 324.000 gezinnen hun eigen Bode gratis op de deurmat. Naast het uitgeven van De Bodes en het verzorgen van drukwerk is Vorsselmans altijd actief ingesprongen op nieuwe media-ontwikkelingen. Zo startte het bedrijf in de jaren tachtig als een van de eerste in Nederland kabelkranten in West-Brabant. Een eigen redactie zorgde dagelijks voor de regionale berichtgeving. In 1996 besloot Vorsselmans de kabelkranten, die inmiddels door de komst van internet over hun top heen waren, te verkopen. Dat betekende echter niet het einde van de media-ontplooiing van het Zundertse bedrijf.

Radio
Het exploiteren van een regionaal radiostation in West-Brabant prijkte al jaren hoog op het verlanglijstje van Vorsselmans. De wet stond dat echter pas in 1996 toe. Als een van de eerste kreeg de uitgeverij toestemming voor het opstarten van een regionaal, commercieel radiostation. Om programma's te kunnen maken heeft een radiostation echter ruimte op de kabel en het liefst ook in de ether nodig. De eerste doelstelling was om in heel West-Brabant een plaats op de kabel te vergaren. Dat is gelukt. In het westen van de regio (Roosendaal, Bergen op Zoom e.o.) is Bode FM te beluisteren op FM 105.1 en in het oostelijk deel van de regio (Breda, Etten-Leur, Oosterhout e.o.) op FM 92,5. Voor het uitzenden via de ether is Bode FM afhankelijk van de landelijke overheid. Op 1 september worden opnieuw etherfrequenties verdeeld. Vorsselmans verwacht dat ook Bode FM een of meerdere frequenties toegewezen krijgt. Bode FM richt zich met haar programma volledig op de regio West-Brabant. Een eigen redactie zorgt voor de verslaggeving van de actualiteiten uit de regio. De luisteraar wordt elke werkdag tussen 08.00 en 19.00 uur op de hoogte gehouden van het laatste regionale nieuws in het programma West-Brabant Actueel. Naast informatie neemt ook muziek een belangrijke plaats in op het nieuwe radiostation. De lekkerste nummers die ooit zijn opgenomen, komen bij Bode FM voorbij.

Internet
Met het exploiteren van een internetsite heeft Uitgeverij en Drukkerij Vorsselmans gewacht totdat zij iets zinvols kon toevoegen aan het gigantische aanbod. Dat is met de Internet Bode zeker gelukt. De Internet Bode is ontzettend veelzijdig. Allereerst zijn op www.internetbode.nl alle artikelen uit de dertien Bodes te vinden, inclusief de foto's. En niet alleen de Bode-artikelen van deze week, maar ook van maanden geleden. In de database van de Internet Bode zitten momenteel ruim 22.000 (!) artikelen en dat worden er elke week meer. Daarnaast opent de Internet Bode met het laatste nieuws uit West-Brabant. De eigen redactie zorgt ervoor dat deze informatie meerdere keren per dag ververst wordt. Om de site helemaal compleet te maken, vervult de Internet Bode een portaalfunctie voor West-Brabant. Via de Bodelinks surft de bezoeker binnen enkele klikken naar alle West-Brabantse verenigingen en andere organisaties met een eigen website. De sites van bedrijven zijn te vinden via de Bedrijvenlinks. Tot slot staan op de Internet Bode ook het nationale, internationale en sportnieuws en een handige zoekmachine om het gehele web mee af te zoeken.

Kortom, met Bode FM en de Internet Bode heeft West-Brabant twee schitterende nieuwe mediabronnen, waar zij met recht trots op kan zijn!