Korps: Brabant-Noord, plaats: Cuijk 5-06-2002 Persbericht district Land van Cuijk

AUTOMOBILIST DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Een 14-jarig meisje uit Boxmeer deed dinsdag aangifte van het doorrijden na een aanrijding. Zij reed zondagmiddag omstreeks half vijf met haar fiets over de Rembrandt van Rijnstraat in Boxmeer in de richting van de Spoorstraat. Zij hoorde dat zij van achter genaderd werd door een personenauto die voor haar gevoel met grote snelheid reed. Toen de auto haar passeerde raakte deze het stuur van haar fiets waardoor zij ten val kwam en gewond raakte. De onbekende automobilist reed door zonder te stoppen. Op de kruising van de genoemde wegen reed de auto vervolgens door het rode verkeerslicht en vervolgde zijn weg over de Oranjestraat. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het meisje een scheurtje in een bot van het linker bovenbeen en licht knieletsel had opgelopen. Van de auto zijn niet meer gegevens bekend dan de kleur, namelijk donker blauw.

VERKEERSCONTROLES

Bij verkeerscontroles op de Gemertseweg in Oploo en op de De Quayweg in Landhorst zijn dinsdag zeventien bekeuring gevallen voor het overschrijden van de maximum snelheid en tien voor het niet dragen van de autogordel.

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Vierlingsbeekseweg in Overloon een 24-jarige Poolse automobilist aangehouden. Omdat de man alcoholhoudende drank had gebruikt werd van hem gevorderd mee te werken aan blaastest. Dat weigerde hij tot drie keer toe. Op het politiebureau werkte hij wel mee en toen bleek dat hij behoorlijk gedronken had. Hij kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod voor de duur van 8 uur.

DIEFSTAL BOOT

Vanaf de Beerse Maasweg in Escharen is tussen 22 mei en 3 juni een blauwe speedboot met een 20PK Yamaha buitenboordmotor . De boot is voorzien van het registratienummer YM-36-88. De eigenaar deed vandaag aangifte.