Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 5-06-2002 Persbericht district De Leijgraaf

TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL PORTEMONNEE

Dinsdagmiddag is op de Kalverstraat in Veghel van een 77-jarige vrouw een portemonnee uit het mandje van haar rollator gestolen. De diefstal vond plaats toen zij door een haar onbekende jonge vrouw werd aangesproken die haar de weg vroeg. Toen zij even niet goed keek heeft een handlanger de portemonnee weg weten te nemen. Zij waarschuwde enkele op dat moment in de omgeving surveillerende agenten die onmiddellijk een onderzoek instelden. Korte tijd later zijn twee vrouwen uit Nieuwegein, 20 en 18 jaar oud, aangehouden op verdenking van deze diefstal. Een derde vrouw kon ontkomen.

AANGEHOUDEN NA BELEDIGING

Een 45-jarige man uit Uden is dinsdagavond binnengedrongen in de woning van zijn eveneens in Uden wonende ex-vrouw. De zoon des huizes was thuis en wees zijn vader de deur. Hij weigerde echter te vertrekken waarop de politie er aan te pas kwam. De men verliet uiteindelijk de woning maar schold de politiemensen uit. Hij is daarop aangehouden waarbij hij zich hevig begon te verzetten. De man kon uiteindelijk mede door een te hulp geschoten man worden overmeersterd. De politie in Uden wil nog graag in contact komen deze onbekend gebleven behulpzame persoon. Tel. 0900-8844 (lokaal tarief)

VERKEERSCONTROLES

Op de Molenstraat in Boekel is dinsdagavond tussen 20.30 uur en 21.55 uur een verkeerscontrole gehouden. Tegen 17 automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij geen autogordel om hadden. Een automobilist ging op de bon wegens het niet handsfree bellen Een bestuurder negeerde een stopteken en een bromfietser negeerde een geslotenverklaring. Tussen 23.00 uur en 01.15 uur is op de De Leest in Veghel gecontroleerd op de verlichtingsbepalingen. Daarbij is vijf keer bekeurd, twee keer vanwege het voeren van mistlampen, twee keer vanwege het niet voeren van dim- of groot licht en een keer voor een defect rem-licht.

ONDER INVLOED

In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Industrielaan in zijn woonplaats Uden een 25-jarige automobilist aangehouden. Hij verkeerde onder invloed van alcoholhoudende drank. De APK was verlopen en de auto bleek niet verzekerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE VAN OPLICHTING AANGEHOUDEN

Vanmorgen vroeg is in een woning in Boxtel een 34-jarige verdachte van oplichting aangehouden. De man wordt er van verdacht een 49-jarige ondernemer uit Veghel te hebben opgelicht voor een bedrag van EUR 2800. De verdachte had zich uitgegeven voor jurist en zou bemiddelen tussen de Veghelnaar en de rechtbank inzake een lopend faillissement. Tot drie keer toe wist de verdachte geldbedragen los te krijgen die hij nodig zou hebben voor het betalen van gerechtskosten en andere zaken. Een en ander speelde zich af in de eerste week van april 2002. Na 8 april is niets meer van de bemiddelaar vernomen en deed de ondernemer aangifte van oplichting.

VALS PASPOORT

Dinsdagmiddag is aan de Wiekslag in Veghel een 19-jarige in Schijndel verblijvende asielzoeker aangehouden. De man wilde zich laten inschrijven als werkzoekende bij een uitzendbureau. Daar bemerkte men dat het paspoort waarmee de man zich legitimeerde vals was. De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten Hij verklaarde voor het gebruik van het paspoort aan een onbekende persoon een bedrag van EUR 200 te hebben betaald.