ABN AMRO



Amsterdam, 05 juni 2002

ABN AMRO en vakbonden bereiken CAO-akkoord

ABN AMRO en de samenwerkende vakorganisaties (FNV Bondgenoten, De Unie, Dienstenbond CNV en BBV) hebben vannacht een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de ruim 33.000 medewerkers van de bank in Nederland.

De CAO heeft een looptijd van 1 juni 2002 tot 1 juni 2003 en voorziet onder meer in een structurele salarisverhoging van 3% per 1 juni 2002 en een tweede structurele salarisverhoging van 0,5% per 1 januari 2003. De bank is met de vakorganisaties overeengekomen dat de salarissen daarna ongewijzigd blijven tot 1 augustus 2003. De salariscomponent van dit akkoord heeft dus een looptijd van 14 maanden.

De CAO is meer dan in het verleden toegesneden op de individuele medewerker. Zo is een verdere flexibilisering van de arbeidsduur overeengekomen. Medewerkers kunnen ieder jaar hun arbeidsduur onder bepaalde voorwaarden tijdelijk verhogen of verlagen met vier uur per week. Met de invoering van deze methode voor flexibilisering van de arbeidsduur komen de bepalingen uit het huidige CAO-akkoord over het terugdringen van de 40-urige werkweek te vervallen.

De bank hecht veel waarde aan de verdere vergroting van de arbeidsparticipatie. De voorgestelde CAO bevat daartoe onder andere een hogere tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang en een verbeterde regeling voor ouderschapsverlof. De regeling voor vrijwilligersverlof, die wordt gecontinueerd gedurende de looptijd van de CAO, wordt nog eens nadrukkelijk onder de aandacht van de medewerkers gebracht. De zorgverlofregeling van de bank is uitgebreid met de mogelijkheid om palliatief verlof op te nemen.

ABN AMRO is van mening dat het bereikte akkoord gelet op de omstandigheden verantwoord en evenwichtig is. De vakorganisaties zullen het onderhandelingsresultaat aan hun leden voorleggen, waarna partijen zullen vaststellen of het bereikte resultaat kan worden omgezet in een definitief akkoord.



ABN AMRO Bank N.V.

Press Relations (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam
The Netherlands

Tel. +31 20 628 89 00
Fax. +31 20 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.