Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 23 mei en 5 juni 2002

Tot 1 juli
GRATIS OMRUILEN CONTAINERS

Het college van B&W heeft besloten om de periode voor het gratis omruilen van de grijze en groene afvalcontainers te verlengen tot 1 juli 2002. Dit om u ook in de proefperiode van Diftar nog de mogelijkheid te geven om de grijze en/of groene container te ruilen.

In de periode dat er gratis kan worden geruild van container, wordt dat maximaal1 keer per adres gratis gedaan. Hierna worden kosten in rekening gebracht. De inhoud van de containers is 140 of 240 liter (zowel voor de grijze restafvalcontainer als de groene gftcontainer). Na 1 juli 2002 betaalt u 22,69 voor het omruilen van een container.

Als u uw container(s) wilt ruilen, kunt u tijdens kantoortijden bellen met het afvalinfonummer: 2893977. Natuurlijk moet u, bij ruiling, ervoor zorgen dat uw oude container leeg en schoon is.

VRAGEN OVER AFVAL?
Voor al uw vragen over afval kunt u tijdens kantoortijden bellen met het afvalinfonummer: 2893977. Ook op de website www.geldrop.nl onder het kopje 'informatieloket: afval en milieu' vindt u uitgebreide informatie over Diftar.

AFVALTIP
Bij het boodschappen doen kunt u veel besparen. Ruim 20 procent van ons restafval bestaat uit verpakkingen. Koop zo veel mogelijk onverpakte of weinig verpakte producten. Bij koeken bijvoorbeeld bestaat er vaak een keuze uit koeken die in verschillende lagen plastic zijn verpakt of koeken die maar in één laagje plastic zijn verpakt.Statiegeld of navulverpakkingen hebben de voorkeur boven wegwerpverpakkingen. Neem natuurlijk uw eigen boodschappentas mee!