Gemeente Dalfsen

04-06-2002

Expositie realistisch schilderwerk en houtsnijden

Dalfsen - Houtsnijder Harm Zwart en kunstschilder Leen Schouten houden gezamenlijk een expositie in het gemeentehuis van Dalfsen. Vanaf woensdag 5 juni is het werk van beide heren tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen. De expositie duurt tot 11 juli.

Stillevens van Leen Schouten
De in Schiedam geboren kunstenaar (1936), nu woonachtig te Almelo, heeft zich als jongen al bezig gehouden met tekenen en schilderen, maar zijn liefde voor muziek was groter. Hij ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Na zijn opleiding heeft hij gewerkt in bands, les gegeven en is dirigent geweest van blaasorkesten. Langzamerhand is het tekenen en schilderen weer een rol gaan spelen. Leen Houten heeft een studie gemaakt van de schilders uit de vorige eeuwen en mede door de kleur en harmonie van de muziek heeft hij zichzelf gevormd.
De laatste 10 jaar wijdt hij zich volledig aan de schilderkunst. Hij heeft geëxposeerd in vele steden in Nederland, maar ook in Engeland en de Verenigde Staten.

Houtsnijder Harm Zwart
Harm Zwart wordt in 1931 geboren te Krommenie. Als 5-jarige jongen heeft hij zijn eerste opdracht in linoleum gesneden met burijn. In 1946 verhuist hij naar Naarden en volgt daar de opleiding voor de meubelindustrie en restauratie voor monumentenzorg Houtbeeldhouwers. Hij werkt aan verschillende opdrachten; o.a. het koorhek van de grote kerk in Naarden en restauratie werk aan het stadhuis van Naarden. Recent verrichte hij werkzaamheden aan een museum in Amsterdam. In 1990 pakt hij zijn oude beroep 'houtsnijder' weer op. Nu als hobbyist. Harm Zwart exposeert op beurzen en geeft houtsnijcursussen. Hij maakt panelen met realistische voorstelling en voor markten maakt hij kleine artikelen. De houtsoort waar hij hoofdzakelijk mee werkt is Jelutong.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan van Vliet (0529) 488322 van het Bureau Communicatie.