STICHTING AUTOGAS NEDERLAND

Riant besparen met autogas

Aantal kilometers stijgt met 43 procent:
Riant besparen met autogas

Amstelveen, woensdag 5 juni 2002 - Het totaal aantal gereden autokilometers is in 2001 opnieuw toegenomen. Het totaal aantal autokilometers dat in ons land wordt afgelegd, is van 1985 tot 2001 met maar liefst 43 procent gestegen. In 2001 legden mensen die per auto naar het werk gaan, gemiddeld 21,2 kilometer per dag af, ten opzichte van 20,9 kilometer in 2000. Dit blijkt uit cijfers van het
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Met het toenemende aantal autokilometers, wordt het rijden op autogas voor nog meer automobilisten aantrekkelijker. Want de Nederlandse automobilist rijdt alleen al meer kilometers per dag voor woon-werk verkeer dan nodig is om met autogas voordeliger uit te zijn.

Het woon-werk verkeer stijgt elk jaar met enkele procenten. Mensen die per auto naar het werk gaan, leggen gemiddeld 21,2 kilometer per dag af. Het totaal aantal autokilometers in ons land is gestegen
van 62,7 miljard kilometer in 1985 tot 90,2 miljard kilometer in 2001.
Dit is een stijging van 43 procent.
Al deze kilometers kosten geld. Het rijden op autogas is niet alleen
minder schadelijk voor het milieu, maar kan ook een flinke besparing opleveren op de autokosten. Het gemiddelde omslagpunt tussen autogas en benzine ligt rond de 14.000 kilometer. Het omslagpunt ligt dus ruim onder het landelijk gemiddelde jaarkilometrage van 16.500 km. Dat betekent dat de besparing op brandstofkosten voor bijna alle automobilisten binnen handbereik ligt.

Op de website van de Stichting Autogas Nederland (www.autogas.nl) kan iedere automobilist precies uitrekenen hoeveel hij of zij kan besparen met het rijden op autogas. Naast deze gepersonaliseerde berekening, vindt u er actuele informatie over autogas alsmede een overzicht van LPG-inbouwstations en fabrikanten van gasinstallaties in Nederland.


---
Noot voor de redactie,