Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

---
Ergonbedrijven krijgt nieuwe directeur

Eindhoven 5 juni - Met ingang van 1 juni 2002 is mevrouw Alice Ottens de nieuwe Algemeen Directeur van de Ergonbedrijven. Het bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningschap Regio Eindhoven, met Ergonbedrijven als uitvoeringsorganisatie, heeft haar onlangs in deze functie benoemd. Alice Ottens volgt de heer Van Vroenhoven op die na vijf jaar afscheid neemt.

Alice Ottens heeft een tweetal HBO-opleidingen en diverse post-academische opleidingen, met name op de terreinen arbeidsmarktpolitiek, personeelsbeleid, en management gevolgd. Hierna vervulde ze diverse functies bij bedrijven als Vroom en Dreesman, Max Factor Cosmetics Benelux en IKEA Benelux. Ook zette zij een eigen bedrijf op in bedrijfsopleidingen en organisatieadvies. Ze verkocht dit bedrijf begin jaren negentig en zette vervolgens diverse privaat gefinancierde gezondheidsorganisaties op in Duitsland. Bij terugkeer in Nederland specialiseerde ze zich op de terreinen van de sociale verzekeringswetgeving en arbeidsreïntegratie. Bij diverse Sociale Diensten leidde zij vervolgens op basis van interim management trajecten ter positionering van betrokken diensten binnen de veranderende wet- en regelgeving op de genoemde terreinen.

Concrete belangstelling voor de sociale werkvoorziening kreeg Alice Ottens na haar activiteiten als interim sectordirecteur voor een landelijke organisatie voor visueel gehandicapten in 2000. In haar nieuwe functie als Algemeen Directeur Ergonbedrijven komen haar expliciete betrokkenheid bij de doelgroepen van de sociale werkvoorziening en brede ervaring en deskundigheid voortvloeiend uit haar carrière tot nu toe op een uitdagende wijze bij elkaar.
Alice Ottens is 46 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Momenteel is zij nog woonachtig in Gelderland, op termijn zal zij verhuizen naar de regio Eindhoven.


- EINDE -

Ergonbedrijven
Ergonbedrijven is een moderne onderneming waarin de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Waalre, Geldrop en Heeze-Leende hun sociale werkvoorziening hebben ondergebracht. Ergonbedrijven heeft naast montagefaciliteiten ook een grote kwekerij, een logistiek centrum, een drukkerij en participaties in catering en schoonmaak-bedrijven. In totaal werken er bij Ergonbedrijven bijna 2.200 medewerkers. Het bedrijf draait de laatste jaren met winst zodat de gemeenten geen extra geld behoeven toe te leggen op de operatie met het hoofdkantoor aan de Rooijakkerstraat.

Info bij:

* Ergonbedrijven, Rolf Eijck 040 - 238 72 41

* Publi·Seven, Stijn van Oosten 040 - 250 20 20