Korps: Flevoland, plaats: district Noord 5-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Aanhouding Kampenaar
BIDDINGHUIZEN De politie hield dinsdagmiddag een 34-jarige man uit Kampen aan voor het lastig vallen van een 29-jarige vrouw uit Dronten. De vrouw verklaarde s middags bij het uitlaten van haar hond bij de Bremerbergdijk lastig gevallen te zijn door een man. Volgens de verklaringen kreeg een vriend van de vrouw later ruzie met de man, klappen werden uitgedeeld en de onbekende dreigde met een mes. De 29-jarige vrouw en haar vriend waarschuwden de politie die een onderzoek instelde. Later werd de 34-jarige in zijn woonplaats aangehouden. Deze verdachte is ingesloten in de politiecel en wordt nader verhoord. De politie onderzoekt deze zaak dus verder.

Aangehouden voor alcohol
LELYSTAD Dinsdagnacht hield de politie in de Atolwijk een 40-jarige automobilist uit Lelystad aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het Lelystadse politiebureau blies hij 530 ug/l (1,20 promille). De man was al twee keer eerder aangehouden voor het rijden onder invloed en tegen hem wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. Na de blaastest en het verhoor is de Lelystedeling heengezonden. Hij mocht 5 uur niet achter het stuur.

Op heterdaad betrapt
LELYSTAD Op de Tjalk zijn dinsdagmiddag drie minderjarige jongens op heterdaad betrapt. Agenten zagen de baldadige jongens met eieren gooien. De agenten hielden de drie meteen aan en zij zijn op het bureau verhoord. Hun ouders zijn in kennis gesteld. Nadat alles vastgelegd was, zijn de jongens heengezonden.

Brand in oven
NAGELE Dinsdagmiddag kreeg de politie een brand in een woning op de Vlashof gemeld. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is waarschijnlijk ontstaan door eten in de oven dat brand vatte. Oplettende buren schakelden de hulpverleners in, zodat de schade beperkt bleef.