Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2002
Persberichten district Utrecht stad, 09.20 uur

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagavond surveilleerde twee agenten omstreeks 21.50 uur op de mountainbike over de Nobeldwarsstraat en zagen een 32-jarige man staan met een fiets in zijn hand. Toen de man de agenten zag stapte hij op zijn fiets en reed hard weg. De man werd door de agenten ingehaald en tegengehouden. Agenten zagen dat het slot van de nieuwe fiets was vernield en de Utrechter gaf aan dat hij de fiets gestolen had. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Geschoten?

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij mogelijk had geschoten met een vuurwapen.

Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn op de Queridostraat. Ter plaatse trof de politie een 38-jarige man uit Utrecht aan die vertelde dat hij bedreigd was met een vuurwapen en dat hij harde knallen had gehoord. De 38-jarige raakte niet gewond.

De 24-jarige man is na de bedreigingen gevlucht en de politie stelde een onderzoek in. Hij kon later worden aangehouden in zijn woning in Utrecht. De politie trof geen vuurwapen bij de man aan. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vrouw gewond na vechtpartij

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werden twee personen aangehouden na een vechtpartij.

Omstreeks 14.30 uur liep een 21-jarige vrouw uit Utrecht over het Smakkelaarsveld. Op dat moment kwam een man voor haar staan en belemmerde de doorgang voor haar. De vrouw sprak de man aan dat hij zich normaal moest gedragen. Er ontstond vervolgens een discussie tussen het tweetal en plotseling werd de vrouw in het gezicht geslagen door een 38-jarige vrouw. De 21-jarige verweerde zich en de 38-jarige vrouw uit Utrecht bleef doorslaan en beet vervolgens in haar hand.

Een passant zag dit gebeuren en hielp de 21-jarige vrouw. De inmiddels gewaarschuwde politie kon de 38-jarige vrouw aanhouden. Bij de vechtpartij werd ook een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij zich bij de vechtpartij hinderlijk gedroeg en niet luisterde naar de agenten. De 21-jarige vrouw raakte gewond aan haar vinger en liep verschillende schaafwonden op aan haar armen.

Winkeldief breekt vinger

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat een diefstal had gepleegd. Omstreeks 12.20 uur liep de man een winkel uit aan de Oudegracht zonder enkele goederen af te rekenen. De winkelbediende zette de achtervolging in maar de dief rende harder. Een passant zag dit en liet de dief struikelen. Deze kwam ten val en brak zijn duim. De politie werd gewaarschuwd en de man kon na behandeling in het ziekenhuis direct door naar het politiebureau.

Toezicht
UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Satreweg. In totaal werden 20 bekeuringen uitgereikt ter zake; vervallen kenteken, te koop aanbieden auto op openbare weg, parkeren groenstrook en het niet bij zich hebben van autopapieren.