Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.45 uur

Verkeerscontrole

BUNSCHOTEN /SPAKENBURG De politie heeft dinsdagmorgen op De Kronkel een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 05.00 en 09.00 uur werd voornamelijk op voertuigen met aanhanger gecontroleerd. In totaal werden 46 combinaties gecontroleerd. Hiervan bleken 32 stuks gebreken te vertonen. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere de losbreekreminrichting niet juist bevestigd, overbelading, onjuiste kentekenplaten, defecte verlichting, het niet dragen van de autogordel, versleten banden en ondeugdelijke remmen. De politie zal in de toekomst meer van deze specifieke controles gaan uitvoeren.

Winkeldief aangehouden

SOEST - Dinsdagmiddag heeft de politie een vrouw op de Van Weerdestraat aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 13.30 uur zag een eigenaar van een winkel aan de Van Weerdestraat dat en vrouw met een groot aantal goederen zijn winkel zonder deze af te rekenen. De man zette de achtervolging en kon de 34-jarige verdachte uit Amsterdam op de Steenhofstraat tegenhouden.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de vrouw aanhouden en voor verhoor overbrengen naar het bureau. De verdachte had voor enkele tientallen euros aan goederen meegenomen.

Snelheidscontrole

SOEST - De politie heeft dinsdagmiddag op de Birkstraat een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.45 en 15.45 uur werden 1955 voertuigen gecontroleerd. Voor 44 bestuurder werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid. Op de Birkstraat geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.