Gemeente Soest

Kapvergunningen

Voor het perceel Albert Cuyplaan 202 is een kapvergunning verleend voor het kappen van één beuk, één kastanje en één robinia. Drie prunussen en één betula pendula mogen niet worden gekapt. Voor twee bomen die mogen worden gekapt, moeten twee nieuwe bomen worden geplant in de nieuw aan te leggen tuin.

Op het perceel Kampweg 70 te Soesterberg mogen drie naaldbomen in de achtertuin worden gekapt. Voor de naaldboom in de voortuin is een kapvergunning geweigerd.

---

Bijgebouw voor kinderopvang

Bij de woning aan de Bosstraat 3 komt een bijgebouw. Dit bijgebouw gaat worden gebruikt voor kinderopvang. Een vrijstellingsprocedure is noodzakelijk, omdat het perceel volgens het geldende bestemmingsplan een woonbestemming heeft. Het bouwplan moet nog worden voorgelegd aan de welstandscommissie.

---

Sportpark Zonnegloren

Het sportpark aan de Eemweg heet met ingang van het seizoen 2002/2003 Sportpark Zonnegloren. Voetbalvereniging VVZ'49 - VVZ staat voor Vrienden van Zonnegloren - is al vanaf de oprichting verbonden met het ziekenhuis Zonnegloren aan de Soesterbergsestraat, dat enkele jaren gelden is verdwenen.

---

Kunstwerk De Vleugel

Het kunstwerk De Vleugel in Soesterberg wordt misschien verlicht. In overleg met de kunstenaar Jan de Baat, de commissie beeldende kunst en de Luchtmacht wordt gekeken naar de vorm van de verlichting en de kosten ervan. Als dat duidelijk is, neemt het gemeentebestuur een definitief besluit.

---

Sloopvergunning

Voor het slopen van daken van bergingen aan de Beetzlaan te Soest is een sloopvergunning verleend. Het gaat om de bergingen behorende bij de woningen 88 tot en met 126 en 91 tot en met 129. De golfplaten bevatten asbest dat door een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf wordt gesloopt.

---

Voetbal in Soesterberg

Voetbalvereniging 't Vliegdorp in Soesterberg gaat zeer waarschijnlijk voetballen op een voetbalveld van Stichting Abrona, woon- en werkverblijf voor verstandelijk gehandicapten. De voetbalclub mag dan ook gebruikmaken van de kleedruimten. De trainingen blijven plaatsvinden in het sportpark Kerklaan in Soesterberg.
---