Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

Vught, 4 juni 2002

Prins Hendrik-internationals naar topwedstrijden

Aanstaande zaterdag neemt een aansprekende groep Prins Hendrik-atleten deel aan de strijd om de Gouden Spike, de vierde wedstrijd van het Nederlands Baancircuit. In Leiden zal de Nederlandse top aantreden, met onder meer verschillende internationals van PH Vught.

Voor de Tilburgse sprintster Christel Bertens is de Gouden Spike een van de selectiewedstrijden voor de nationale estafetteploegen. Bertens, nog een juniore, kan naast de juniorenploeg, ook tot de Nederlandse seniorenploeg doordringen, die 22 en 23 juni deelneemt aan de EuropaCup voor landenteams in het Spaanse Sevilla. De juniorenploeg probeert zich volgende week te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen voor Junioren, in juli op Jamaica.

Polsstokhoogspringer Robbert-Jan Jansen uit Vught - die zich 25 mei plaatste voor het WK in Kingston - neemt ook deel in Leiden. Jansen was de tweede atleet van Prins Hendrik die naar dit grote juniorenkampioenschap mag. Zijn clubgenoot Erik Cadée plaatste zich eind april al op het discuswerpen, en zal ook op dit onderdeel aantreden bij de strijd om de Gouden Spike. Anne van den Hurk uit Haarsteeg zal de 800 meter lopen, Nicky van der Clundert de 100 meter horden, en Ralf Kieboom de 100 meter sprint. Tilburger Kieboom eindigde afgelopen zondag nog als vierde op de 100 meter van Twente Atletiek, de derde wedstrijd van het KNAU-Baancircuit in Hengelo.
* Nederlands kampioen Thomas Kortbeek neemt aanstaande zaterdag deel aan de Pekkersmeeting van de Flanders Cup in het Belgische Izegem. De student uit Vught zal op de 400 meter horden uitkomen tegen een sterk internationaal veld. Kortbeek is dit jaar ranglijstaanvoerder met een tijd van 50.80 seconden, slechts 0.20 seconden verwijderd van de richtprestatie die hij tweemaal dient te lopen voor deelname voor het EK in München.
* Luc Krotwaar uit Eindhoven en Vivian Ruijters uit Klundert starten aanstaande zaterdagavond bij de Zwitserloot DAK-Run in het centrum van Groesbeek. Beide marathonkampioenen zijn de meest aansprekende Nederlandse namen die deze snelle 10 kilometer-wegwedstrijd zullen lopen. Clubgenoten Michiel Otten (Tilburg) en Mark van Maaren (Helvoirt) starten ook op deze afstand. Het is de laatste wedstrijd voor Krotwaar vóór zijn marathon op het EK in Duitsland: hij vertrekt 14 juni voor een 6 weken lange trainingsstage in het Keniaase Iten.
* Janine Kortbeek en Marlies van Woerden reizen aanstaande zondag af naar Groningen voor de Nederlandse kampioenschappen Veteranen. Kortbeek (49) zal hinkstap-springen en verspringen. Op dit eerste onderdeel is ze recordhoudster in de 45+-categorie. Van Woerden neemt deel aan het discuswerpen, in de klasse V35+
* Nederlands kampioene Monique de Wilt zal vrijdag 7 juni meedoen aan het Polsstokhoogspringgala in Weissach, Duitsland. De 26-jarige atlete van Prins Hendrik kwam op 20 mei al tot een hoogte van 4,36 meter, een Nederlands record waarmee ze zich -net als Krotwaar- plaatste voor het Europees Kampioenschap. EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (