Ingezonden persbericht


Radio 538 zeer populair bij i-mode TM gebruikers
Resultaten na één maand i-mode zeer positief

Hilversum, 5 juni 2002- Radio 538 heeft sinds de lancering van i-mode al meer dan 2.200 ringtune-abonnementen verkocht. Dit aantal ligt ver boven de verwachting van zowel Radio 538 als KPN Mobile. Uit de rapportage van KPN Mobile blijkt tevens dat de abonnees vrijwel allemaal wekelijks gebruik maken van de Radio 538-ringtunesite. De Radio 538-site is daarmee de best bezochte ringtunesite op i-mode.

Radio 538 biedt i-mode bezitters op haar ringtunesite de mogelijkheid om voor ¬ 2,- per maand vijf speciaal voor i-mode ontwikkelde 16-tonige ringtunes te downloaden. De gebruiker heeft daarbij een keuze uit een zeer ruim en actueel assortiment van ringtunes. Daarnaast biedt Radio 538 'gesproken' ringtunes aan van onder andere de typetjes uit de ochtendshow van Edwin Evers en de middagshow van Jeroen van Inkel. Zo kunnen bezitters van een i-mode toestel 'Frank en Ronald, 'Willibrord, 'Rob de tuinman', 'Martin de dierenvriend' en 'Glenn Matsu Matsu' als ringtune installeren.

Functionaliteit
i-mode biedt een duidelijke toegevoegde waarde in het feit dat de ringtunes 16-tonig zijn. Hierdoor zijn gesproken ringtunes mogelijk en kunnen herkenbare stemmen - en dus ook typetjes - als ringtune worden aangeboden. Uit de cijfers blijkt dat de ringtunes van de typetjes van Edwin Evers het meest populair zijn.

In aansluiting op het grote succes van de ringtunes, onderzoekt Radio 538 op het moment de mogelijkheid om haar dienstenaanbod op i-mode uit te breiden.

Erik de Zwart, directeur van Radio 538: "Ik was direct enthousiast over i-mode. Je ziet een duidelijke trend naar een verbreding van het telefoongebruik. De populariteit van sms spreekt voor zich. Met i-mode worden die mogelijkheden alleen maar groter, zie ook het succes van onze ringtunes. Wij zijn op het moment meer diensten aan het ontwikkelen voor i-mode."

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

i-mode en het i-mode logo zijn merken of geregistreerde merken van NTT DocoMo, Inc. in Japan en andere landen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht