Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 5-6-02.

Diefstal auto.
Vanaf de Arnold Koningstraat werd tussen maandag en dinsdag een Mercedes Sprinter, kleur groen met het kenteken VF-PG-20, gestolen.

Diefstal uit tuinen.
Kennelijk kunnen "tuinliefhebbers" niet van andermans planten afblijven. Tussen zondag en maandag werd vanuit een voortuin van een woning op de Willem Lodewijklaan een plantenbak met daarin diverse soorten planten gestolen. Ook werd aangifte gedaan dat een aantal dagen geleden 40 planten uit een tuin op de Oude Arnhemseweg te Ede waren verdwenen. De planten dienden als erfafscheiding tussen tuin en openbare weg. Ook met de zomer in aantocht is tuinmeubilair geliefd bij het dievengilde. In het afgelopen weekend werden uit de voortuin van een woning op het Mastbos te Ede een ijzeren tafel met twee bijbehorende stoelen gestolen.

Jongens bekennen aantal inbraken.
Een drietal jongens uit Ede in de leeftijd van 12 tot 17 jaar heeft bij de politie in Ede een aantal inbraken bekend, die zij eerder dit jaar hadden gepleegd. Het ging om een inbraak in een bouwkraan en meerdere bouwketen op een bouwplaats op de Bennekomseweg te Ede, inbraak in meerdere containers op bedrijfsterreinen langs de Keesomstraat, drie inbraken in scholen en diefstal van een bromfiets. De buit van deze inbraken, bestaande uit een grote hoeveelheid goederen, variërend van een frituurpan (met vet) tot dopsleutelsets, mobilofoons en een portofoon, fax en telefoon kwamen boven water. Het overgrote deel van deze goederen konden aan de rechtmatige eigenaars worden geretourneerd. De twee oudsten van de jonge daders van 15 en 17 jaar zijn inmiddels voorgeleid voor de kinderrechter. Zij werden met bepaalde schorsingsvoorwaarden weer huiswaarts gestuurd. Een heler, een 13 jarige jongen uit Ede, werd gehoord over het feit dat hij een gestolen computer zou hebben gekocht. Deze transactie ging op het laatste moment niet door omdat de vader van de jongen argwaan kreeg over de legaliteit van het te kopen apparaat.

Winkeldievegge.
Gisterenmiddag werd in een winkel op het Achterdoelen een 52 jarige vrouw uit Ede betrapt bij het stelen van boodschappen t.w.v. ruim 20 Euro. Ongemerkt dacht de vrouw met de in een mand verstopte gestolen goederen langs de kassa te kunnen komen. Naast een flinke geldboete hoeft de vrouw zich zeker een jaar niet meer in de winkel te vertonen. Zij kreeg namelijk een winkelontzegging.

Drank.
Gisteren, op de dag, werden op de Parkweg en op het Zuidplein in totaal zes personen bekeurd terzake het nuttigen van alcoholhoudende drank op de openbare weg. Zulks is bij gemeenteverordening verboden.

Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286