Provincie Limburg

GS steunen presentatie Maas-Swalm-Nettepark

Gedeputeerde Staten steunen nieuwe grensoverschrijdende natuur- en milieu-educatieve activiteiten die het Grenspark Maas-Swalm-Nette gaat ontplooien naast haar bestaande informatievoorziening. Voor een periode van zes jaar dragen GS hieraan 122.500,- bij. Daarnaast stemmen GS in met een Europese bijdrage van 407.500,- uit Interreg III A-gelden.

Het project waarvoor GS nu een bijdrage hebben toegekend aan het Gewest Midden-Limburg, beoogt de tot nu toe uitgevoerde grensoverschrijdende projecten op het gebied van bos, natuur en landschap en recreatie voor zes jaar te kunnen continueren en verder uit te bouwen. Het project Grenspark Maas-Swalm-Nette in the picture gaat een stap verder dan de huidige activiteiten doordat naast het verschaffen van informatie over recreatieve mogelijkheden in het grenspark er nieuwe grens-overschrijdende natuur- en milieueducatieve activiteiten worden ontplooid. De programmas voor het basis- en voortgezet onderwijs die hiervoor worden ontwikkeld leiden tot grensoverschrijdende samenwerking van leerlingen waarbij vooral via veldwerk kennis wordt opgedaan van natuur en landschap in het buurland.

Samenwerking
Het project Grenspark Maas-Swalm-Nette in the picture past goed in het provinciale streven om grensoverschrijdende samenwerking op het terrein van bos, natuur. landschap en recreatie te bevorderen. Het grenspark gaat in dit project onder meer:

* een grensoverschrijdend milieu-educatief netwerk opzetten door natuur- en milieu-educatieve programmas uit te voeren;
* de informatieverschaffing over recreatieve mogelijkheden in het Grenspark uitbouwen door wisseltentoonstellingen op te zetten en jaarlijks een grensoverschrijdende Open Dag te organiseren.

5-6-2002 10:52