Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-06-2002
1e persbericht woensdag 5 juni 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond om 22.10 uur is op de Raiffeisenstraat een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen dat de man daar aan een geparkeerde auto rommelde. De gewaarschuwde politie trof hem aan. De man had een afgebroken multi-tool bij zich. Bij controle trof de politie een gedeelte van de afgebroken multi-tool in het linkerportierslot van de auto aan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Alcohol
Dinsdagavond rond 22.05 uur is op de Venuslaan een 18-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 1,05 pro mille. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Dinsdagavond rond 23.00 uur trof een 30-jarige Eindhovenaar op de Egelstraat zijn gestolen caravan aan. De caravan was aan de achterzijde voorzien van een kartonnen nummerplaat. Hij waarschuwde de politie. Bij controle bleek het kenteken te horen op een Nissan personenauto. De politie stelde een onderzoek in en zag de Nissan over de Barrierweg naar de Boschdijk rijden. Op de Boschdijk kon de 42-jarige bestuurder uit Eindhoven worden gecontroleerd. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Dinsdagavond rond 23.55 uur is op de Schoenmakerstraat een 31-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij vernielde daar een ruit van een woning. De gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden
Woensdagmorgen om 4.15 uur is op de Kruisstraat een 31-jarige man uit Amersfoort aange-houden. Een getuige zag dat hij daar een ruit van een winkel vernielde en binnenging. De gewaarschuwde politie trof de man aan. Hij gaf aan honger te hebben en niet op straat te willen slapen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Dinsdagavond om 19.40 uur is op de Engelseweg een 31-jarige man uit Rotterdam aange-houden. Hij had daar uit een winkel frisdrank en snoep gestolen zonder deze af te rekenen. De man is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Hapert: Diefstal uit woning
Dinsdag tussen 18.00 en 20.30 uur zijn uit een woning op het Mosveld ongeveer 300 cds, munten en een fotocamera gestolen. Onbekend is hoe men de woning binnen-kwam.

Budel: Alcohol
Woensdagmorgen rond 0.10 uur is op de Markt een 19-jarige automobilist uit Budel aange-houden. Hij was daar met zijn auto tegen een gevel van een woning gereden. De man bleek gedronken te hebben. De blaastest mislukte waarna van de verdachte een bloedproef is genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Best: Diefstal aanhangwagen met graafmachine
Tussen dinsdagmiddag 16.00 en woensdagmorgen 7.00 uur is vanaf een erf van een bedrijf op de Liempdseweg een aanhanger, met daarop een graafmachine, gestolen.

Son: Diefstal bestelauto
Tussen dinsdagavond 19.30 en woensdagmorgen 6.00 uur is vanaf de Azielaan een rode bestelbus, Mitsubishi L300 2.5 TD, kenteken VB-PJ-38, gestolen.

Heeze: Snelheidscontrole
Dinsdagmiddag tussen 14.45 en 17.15 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Geldropseweg. 691 voertuigen zijn gecontroleerd. 91 daarvan reden harder dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Geldrop: Snelheidscontrole
Woensdagmorgen tussen 8.30 en 10.45 uur is op de Burg. Van Hoofflaan een snelheids-controle gehouden. Van de 1191 gecontroleerde voertuigen reden 38 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u.