Gemeente Albrandswaard


Rhoon,3 juni 2002

Ondertekening contract voor nieuw schoolgebouw in Portland

Woensdagmiddag 5 juni vindt om 17.00 uur in het gemeentehuis in Rhoon, de feestelijke ondertekening plaats van het contract tussen de gemeente Albrandswaard en SMT bouw uit 's Hertogenbosch voor de bouw van een semi-permanent schoolgebouw in de wijk Portland.

In aanwezigheid van de betrokken partijen wordt woensdagmiddag 5 juni, om 17.00 uur het contract ondertekend door een vertegenwoordiger van SMT-bouw en de loco-burgemeester de heer E. de Jongh, waarna de voorbereidingen kunnen beginnen om met de bouw van start te gaan. De locatie van het nieuwe schoolgebouw is in de wijk Portland, in het weiland voorbij de Hoven. In dit gebouw vinden leerlingen van de basisscholen De Grote Reis (RK-Dalton), Pc- basisschool Het lichtpunt, en obs Portland een plekje. De huidige locatie aan de Portlandse baan groeit uit haar jasje.

In rap tempo komen er nieuwe bewoners in de wijk Portland, dit heeft tot gevolg dat er op dit moment behoefte is aan een nieuw schoolgebouw. Op dezelfde locatie wordt over twee jaar een definitief schoolgebouw gerealiseerd. Het semi-permanente schoolgebouw zal nog zeker 15 jaar in gebruik blijven naast het definitieve schoolgebouw.

De deelnemende partijen verwachten dat het semi-permanente schoolgebouw medio januari 2003 officieel geopend wordt.