Politie Amsterdam-Amstelland

Bromfietspiraat
5-6-2002. Gisterochtend reed een 31-jarige Amsterdammer op zijn bromfiets over de Bannebuikslootlaan. Achter hem reed een politieagent in burger. De man reed met een behoorlijke snelheid, droeg geen helm en haalde het verkeer zowel links als rechts in. Bij de kruising van de Floraweg reed de man door rood waarbij hij fietsers van rechts in gevaar bracht. Toen de politie hem aan de kant zette en zijn naam vroeg, weigerde hij elke vorm van medewerking. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij uiteindelijk diverse bekeuringen voor zijn rijgedrag kreeg uitgedeeld. Winkeldief wordt onwel
5-6-2002. Nadat een winkelier van een supermarkt op Mosveld gisteravond een vrouw had betrapt op winkeldiefstal, waarschuwde hij de politie. Toen deze arriveerde werd het de vrouw kennelijk allemaal wat veel. Zij raakte onwel. Geheel buiten bewustzijn werd zij door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook daar lukte het niet om de vrouw bij kennis te brengen. Volgens de artsen had ze een aanval van aanstelleritis en was geheel niet onwel. Toch wilde zij niet uit haar simulatie komen. Pas toen de politie de ziekenkamer verliet werd zij spontaan wakker waarbij zij in een onbewaakt ogenblik het ziekenhuis had verlaten.


---

Man valt over draad
5-6-2002. Gistermiddag werd de brug op de hoek van de Weteringschans op nieuw bestraat. Een 80-jarige Amsterdammer had echter het hulplijntje van de stratenmaker over het hoofd gezien. De man struikelde en viel voorover. Het gevolg: bril stuk, tand door zijn lip.


---

Straatdealer aangehouden
5-6-2002. Gisteravond tegen negen uur is een 22-jarige straatdealer aangehouden bij Ganzenpoort. De man was in het bezit van 35 bolletjes harddrugs. Hij is ingesloten en de drugs zijn in beslag genomen. Een speciaal politieteam had een gedeelte van de Ganzenpoort onder observatie genomen om straatdealers te kunnen aanhouden. Het team kreeg zicht op een dealer en hield een kopende verslaafde aan. Deze bleek in het bezit van een zojuist gekocht bolletje harddrugs. Toen de politie tot de aanhouding van de dealer overging, werden bij hem de bolletjes in zijn mond aangetroffen.


---

Nachtschilder te water
5-6-2002. Vannacht rond kwart over twee is een 41-jarige schilder bij werkzaamheden aan een brug op de Jan van Galenstraat in het water gevallen. De man is vermoedelijk bij een klimactie uitgegleden. Bij deze val heeft hij zijn hoofd gestoten. De drenkeling is door de brandweer uit het water gevist. De ambulancedienst heeft het slachtoffer naar een ziekenhuis overgebracht. De man mocht na behandeling huiswaarts. De schilderwerkzaamheden aan de brug vinden ook s nachts plaats om de overlast voor de verkeersdeelnemers te beperken.


---

Bromfietser met vuurwapen
5-6-2002. Gistermiddag rond kwart over twee werd een 22-jarige bromfietser aangehouden op de Buiksloterweg. Hij was in het bezit van een vuurwapen. De man is ingesloten.

Politiemensen waren aan het surveilleren bij de pont aan de Buiksloterweg. Zij bekeurden een bromfietser die zonder helm op reed. De man had geen verzekeringbewijs bij zich en deed een beetje wazig over de eigenaar. Tijdens het onderzoek naar het framenummer trof men onder de buddysit een vuurwapen aan. Dit wapen werd in beslag genomen.


---

Politiekeurmerk Veilige Auto
5-6-2002. Het politiebureau Westerpark op de Houtmankade introduceert het Politiekeurmerk Veilige Auto. In de maand juni kunnen autobezitters die wonen in het werkgebied van de Houtmankade, hun auto vrijwillig ter keuring aanbieden. De bewoners krijgen thuis een brief waarin de plaatsen en data staan waarop deze vrijwillige controles plaatsvinden. Er wordt gecontroleerd op kentekenbewijs, chassisnummer, rijbewijs, APK en verzekering. Als deze zaken in orde zijn, krijgt de bezitter het certificaat Politiekeurmerk Veilige Auto.

In onder meer de Westerparkbuurt zullen de komende tijd heel veel voertuigcontroles plaatsvinden. Mensen die dan hun certificaat kunnen tonen (in combinatie met hun rijbewijs), worden bij die controles ontzien. Het certificaat wordt alleen afgegeven bij vrijwillige controles. Bij niet-vrijwillige politiecontroles krijgt men geen certificaat. De eerste vrijwillige controle vindt deze week plaats. Indien bij de vrijwillige controles gebreken aan het licht komen, krijgt men een waarschuwing.

---