Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-06-2002
Persberichten district Heerlen (BP 13:36 uur) Woensdag 05 juni 2002

Heerlen, winkelinbraak:

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft omstyreeks 03.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een winkel gevestigd aan de Akerstraat te Heerlen. Met een breekvoorwerp wist de inbreker de toegangsdeur van de winkel te forceren waardoor de winkel betreden kon worden. Uit een vitrine werd een 24-delige messenset, een 20-tal sjaals en enkele tientallen euros aan kleingeld weggenomen. De eigenaar van de winkel heeft bij de politie aangifte gedaan.

Heerlen, straatrover aangehouden:

Een 21 jarige inwoner van Rotterdam is dinsdagavond 4 juni 2002 door de politie aangehouden nadat hij een straatroof pleegde. De verdachte is dezelfde avond nog in verzekering gesteld.

Een 20 jarige inwoner van Heerlen liep dinsdagavond omstreeks 20.00 uur over de Saroleastraat te Heerlen waar hij met zijn GSM aan het bellen was. Geheel onverwacht griste een onbekende man hem de telefoon uit zijn handen en ging er snel vandoor in de richting van de Dautzenbergstraat. Het slachtoffer rende meteen achter de straatrover aan maar raakte deze in de buurt van de Stationstunnel kwijt. Daarna kwam het slachtoffer naar het politiebureau om aangifte te doen van de straatroof. Terwijl het slachtoffer in het politiebureau was zag hij de straatrover langs het politiebureau lopen, hetgeen hij kenbaar maakte aan politieagenten in het bureau. Deze konden de straatrover op de Oranje Nassaustraat aanhouden. Het slachtoffer herkende voor 100% de straatrover waarna deze in het politiebureau werd ingesloten. De telefoon had hij echter niet in zijn bezit. Waar deze gebleven is nog onbekend. Bij zijn insluiting bleek de aangehouden verdachte 41 bolletjes harddrugs in zijn bezit te hebben alsmede 28 tabletten, vermoedelijk amfetamine en een geldbedrag van bijna 500 euro.

In de loop van de avond is de verdachte in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.