Korps: Friesland, plaats: Friesland 5-06-2002
Politieberichten 5/6 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: diefstal personenauto
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Weistraat een geparkeerde personenauto weggenomen. Het betreft een Opel Kadett bouwjaar 1992, kenteken DN-RB-40 kleur rood. Waarde onbekend. Een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden heeft aangifte hiervan gedaan.

Oosterwolde: diefstal bestelauto

Leeuwarden: bedrijfsinbreker aangehouden
Met de aanhouding op 30 mei van een 26-jarige man uit Leeuwarden heeft de politie Friesland een 13-tal inbraken in bedrijven opgelost. Het betreft bedrijven aan de Tesselschadestraat (vijfmaal), Fonteinland, Vondelstraat, Heliconweg, Het Vliet, Groeneweg, Oosterstraat, Spanjaardslaan en de Knoopstraat. De man opereerde als volgt: hij vernielde met een steen een raam en drong het gebouw, voornamelijk scholen en kantoren, binnen. Daarna nam hij een of twee computers of laptops mee. Alle inbraken vonden plaats in de maand mei van dit jaar. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en in bewaring gesteld. De computers werden verkocht in het helerscircuit in Leeuwarden. Dit wordt nog onderzocht. Het geld dat hij hiervoor beurde werd opgemaakt aan drugs en levensmiddelen. De schade aan de panden en de waarde van de weggenomen goederen bedragen circa 20.000 euro. De verdachte heeft slechts een fractie van de daadwerkelijke waarde van de goederen geïnd, ongeveer 3000 euro.

Zwaagwesteinde: winkeldiefstal
Woensdag omstreeks 10.00 uur werd door een 50-jarige medewerkster van een kledingzaak aan de Schoolstraat aangehouden een strafrechterlijk minderjarig meisje uit Zwaagwesteinde. Zij had 4 kledingstukken weggenomen van een rek wat buiten stond. Afhandeling via HALT.

Bureau Communicatie tel: 058 880 8272