Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-06-2002
Persberichten district Sittard
Woensdag 05 juni 2002

Geleen, automobilist onder invloed:

Een 32 jarige inwoner van Hulsberg is woensdagmorgen 5 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcoholhoudende drank.

De automobilist werd omstreeks 02.25 uur op de Rijksweg Zuid te Geleen gecontroleerd. Bij het eerste contact met de automobilist roken de politieagenten een alcohollucht, waarna van de bestuurder een alcoholblaastest werd afgenomen. Nadat de blaastest aangaf dat er alcohol in het spel was werd de automobilist meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. Deze analyse gaf een kleine overschrijding aan van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Hulsberg werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van 190 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur in zijn bezit.

Amstenrade, auto gestolen bij woninginbraak:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een woning aan Achter den Hof te Amstenrade een woninginbraak plaatsgevonden. De inbreker boorde in een kozijn aan de voorzijde van de woning twee gaten waarna een bovenlicht geopend kon worden en de toegang tot de woning verschaft werd. Uit de woning werden de autosleutels ontvreemd waarna ook de auto een gele Fiat Bravo vanaf de inrit van de woning weggenomen werd. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal van de auto bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Born, hennepkwekerij in woning aangetroffen:

In een woning aan de Bornerveldstraat te Born heeft de politie dinsdagmiddag 4 juni 2002 een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de planten werd de kwekerij geheel ontmanteld.

Naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij in een woning aan de Bornerveldstraat stelde de politie dinsdagmiddag een onderzoek in. In de woning werd op de zolderverdieping een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Deze bestond uit 261 jonge hennepplanten die beschenen werden door 9 assimilatielampen. Verder trof de politie een afzuiginstallatie aan, een koolstoffilter en een ventilator. Elders in de woning trof de politie nog eens ruim 400 jonge planten aan die voor vervoer klaar stonden en bijna 400 gram geoogste hennep. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming van de planten werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de 29 jarige eigenaar van de kwekerij wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.