Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-06-2002
Persberichten district Kerkrade
Woensdag 05 juni 2002

Landgraaf, diefstal uit woning:

Op dinsdag 4 juni 2002 heeft een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Brikkebekker te Landgraaf. Terwijl de bewoners in de tuin zaten heeft een onbekende kans gezien om ongezien in de woning te geraken. In de gang trof hij twee beurzen van de bewoners aan die hij meenam. Nadat de diefstal ontdekt werd bleek inmiddels 900 euro van de bankrekening gepind te zijn. De bewoners hebben van de diefstallen aangifte gedaan bij de politie. De politie stelt een verder onderzoek in.

Wijlre, hennepkwekerij aangetroffen:

De politie heeft dinsdagmiddag 4 juni 2002 in een woning aan de Krommeweg te Wijlre een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de officier van Justitie en na monsterneming van de planten is de gehele hennepkwekerij ontmanteld.
Na een melding van de overlast van hennepgeur stelde de politie dinsdagmiddag in de betreffende woning een onderzoek in. In een bijbouw achter de woning werd de hennepkwekerij aangetroffen bestaande uit 133 hennepplanten die beschenen werden door meerdere assimilatielampen. Verder trof de politie transformatoren en een luchtfilter aan. Na monsterneming en overleg met de Officier van Justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de 33 jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt in het kader van snelrecht.