Ingezonden persbericht

Persbericht

NetCentrex richt contact center-strategie op bedrijven met diverse vestigingen

Mogelijkheid alle medewerkers onder te brengen in één contact center.

Brussel, 5 juni 2002 - NetCentrex® (www.netcentrex.net), leverancier van oplossingen voor next generation-netwerken en toepassingen, richt haar commerciële strategie op bedrijven met diverse vestigingen. NetCentrex levert deze organisaties een uitgebreid aanbod van netwerkoplossingen voor voice portals, web call centers en virtuele en Centrex-contact centers.

Om alle medewerkers op een efficiënte manier te betrekken bij de interactie met de klant, moesten bedrijven tot voor kort veel investeren. Elke locatie moest beschikken over een eigen telecommunicatie-infrastructuur en contact center. Dit vereiste grote en vooral kostbare integratieprojecten. De netwerkoplossingen van NetCentrex bieden de mogelijkheid om de contacten met de klant op een andere manier te benaderen. Met de NetCentrex-oplossingen kunnen alle werknemers, verdeeld over verschillende locaties (call centers, afdelingen, vestigingen, mobiele of thuiswerkers) in één contact center worden geïntegreerd.

Bedrijven kunnen ervoor kiezen de oplossingen van NetCentrex aan te schaffen of er gebruik van te maken via een ASP-overeenkomst. Een derde optie is een hybride model waarbij de technologie bij de service provider wordt geïnstalleerd en de applicaties bij het bedrijf zelf.

Voordelen van de NetCentrex-oplossing:


-Verlaging van de aankoop- en exploitatiekosten door een gecentraliseerd gebruik van de apparatuur en door de inzet van de bestaande infrastructuur binnen het bedrijf.
-De mogelijkheid te kiezen voor aankoop, ASP-inzet of hybride model. Hierdoor worden vertragingen vermeden en technische en financiële middelen optimaal aangewend.
-Een snelle en eenvoudige implementatie op basis van de bestaande infrastructuur in de verschillende kantoren.
-Optimale inzet van de human resources. Iedere medewerker wordt betrokken bij de interactie met de klant, ongeacht plaats, tijdstip of kanaal.
-Een toegevoegde waarde voor de interactie met de klant. Geavanceerde functies maken het mogelijk te anticiperen op de wensen van de klant en de relatie te beheren, personaliseren en controleren.
-Snelle formulering van een duidelijk antwoord op de vraag van een klant.
-Verhoogde productiviteit dankzij de automatisering van steeds terugkerende taken.
"Bedrijven met diverse vestigingen zijn voor NetCentrex nog onontgonnen terrein", zegt Théodore Martin, Directeur-generaal bij NetCentrex. "Op dit moment wachten veel bedrijven met de aankoop van een oplossing en kiezen ze voor het ASP-model. Enkele klanten zijn echter al overgeschakeld op het hybride systeem. We verwachten in de nabije toekomst een sterke groei in de vraag naar deze optie. Het grote voordeel van dit hybride systeem is dat een bedrijf de eigen toepassingen kan beheren, terwijl de exploitatie van systemen en communicatietechnologie wordt overgelaten aan een service provider."

De NetCentrex-oplossing richt zich op alle organisatie die te maken hebben met een grote groep klanten, zoals administratieve organisaties, groothandels, banken, verzekeringsmaatschappijen, reisbureaus en postorderbedrijven. Binnen deze bedrijven moeten alle medewerkers efficiënt met de verschillende klanten kunnen communiceren; onafhankelijk van locatie, moment of communicatiemiddel. De NetCentrex-oplossing groepeert alle filialen, bestaande call centers, thuiswerkers en de verschillende vestigingen als één virtueel contact center, ongeacht de omvang, locatie en gebruikte systemen.

France Telecom en Prosodie, twee belangrijke spelers op de Franse contact center-markt breiden hun aanbod uit met de oplossingen van NetCentrex. NetCentrex heeft op basis van samenwerkingsverbanden al verschillende projecten uitgevoerd in sectoren als administratie, toerisme, postorder, transport en het verzekering- en bankwezen. Unédic (Union Nationale pour l'Emploi Dans l'Industrie et le Commerce) heeft bijvoorbeeld Prosodie en NetCentrex gekozen om haar virtuele contact center te realiseren volgens het ASP-model. Met 8000 medewerkers beschikt Unédic over het grootste contact center in Frankrijk.

NetCentrex-producten
Met de IVR- en Voice Portal-oplossingen richt NetCentrex zich op de bedrijven die traditionele en vernieuwende voice information services willen aanbieden. Met deze oplossingen kunnen via DTMF-interacties of spraakherkenning verschillende vestigingen van een bedrijf worden verbonden. De Web Call Center-oplossing richt zich op bedrijven die via hun website(s) verschillende vestigingen met elkaar willen verbinden (via call-back-optie, call-through-optie, chat).

De oplossingen Virtual & Centrex Contact Center zijn bestemd voor bedrijven die hun klantenrelaties willen organiseren en optimaliseren door zo veel mogelijk medewerkers bij de klantinteractie te betrekken. Deze oplossingen omvatten diensten als kwalificatie, onthaal, routing tussen de verschillende vestigingen, gecentraliseerde wachtrij, verdeling van de oproepen en een gelijktijdige voorstelling van geassocieerde informatie.

Alle oplossingen kunnen afzonderlijk worden gebruikt of worden gecombineerd om nationale oproepen te behandelen. Ze kunnen geïntegreerd worden in een traditionele telefoniearchitectuur (ISDN, service node, intelligent netwerk) of een next generation-architectuur (VoIP). Deze oplossingen worden volledig ontwikkeld en beheerd door NetCentrex en zijn compatibel met standaard hardware-componenten. Ze bieden bovendien schaalbaarheidsmogelijkheden in termen van capaciteit en telefonische netwerkprotocols.

NetCentrex (www.netcentrex.net)

NetCentrex biedt network platforms en network based applications die de convergentie van VoIP, PSTN, en mobiele netwerken realiseren en voorzien in geavanceerde communicatiediensten voor de consumer-, enterprise-, en eCRM-markten.

Het productportfolio van NetCentrex bestaat uit een multi-protocol Softswitch en een Media Server Platform (een application development en execution platform) met uiterst complete oplossingen voor Virtual Multimedia Contact Centers, IP telephony voor consumenten, VoIP VPN, IP Centrex, 0800/0900 Service Numbers, Voice Portals, VoiceXML. NetCentrex-producten zijn gebaseerd op een innovatieve 'telco-grade' real time gedistribueerde open architectuur voor fouttolerante omgevingen en garanderen een hoog prestatieniveau en lineaire schaalbare oplossing. 's Werelds grootste VoIP-netwerken zijn gerealiseerd met het Network Platform van NetCentrex.

NetCentrex werd in 1998 opgericht en telt vandaag meer dan 150 klanten over de hele wereld (Noord-Amerika en Europa) waaronder Mobistar, Belgacom, France Telecom, Genuity, Equant, Telecom Italia, Telefonica, Tiscali en Voicenet Communications. Wereldwijde partners van NetCentrex zijn onder andere Cisco Systems, Compaq, Hewlett-Packard, Intel en Nortel Networks. In België heeft het bedrijf een partnership gesloten met Belgacom (OEM) en Altaline in Leuven. NetCentrex is een privé-onderneming die gefinancierd wordt door vooraanstaande risicokapitaalverstrekkers in Amerika en Europa.