Politie Midden- en West Brabant

Dodelijk ongeval op Rijksweg A27

Datum: 5/6/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Vannacht omstreeks 00.50 uur vond op de westelijke rijbaan van Rijksweg A 27 (Gorichem Breda) op de grens van de gemeenten Werkendam en Geertruidenberg, een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een vrouw uit Tilburg om het leven kwam.

Een personenauto, bestuurd door een 32 jarige man uit Tilburg reed met hoge snelheid over de brug. Vermoedelijk vanwege aquaplaning raakte het voertuig in een slip en botste met de achterzijde tegen de vangrail. De auto raakte in onbalans, ging over de kop en kwam tientallen meters verder op het wegdek tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn 31 jarige vrouwelijke partner werden uit de auto geslingerd. De vrouw moet hierbij op slag het leven hebben gelaten.

Bij aankomst op de plaats van het ongeval trof de politie de bestuurder niet aan. Later vernam de politie dat hij telefonisch contact had gezocht met zijn familie aan wie hij het verkeersongeval had verteld. Familie en politie hebben vannacht vergeefs naar hem gezocht.

Vanmorgen omstreeks 06.30 uur trof zijn vader hem in Dongen aan. Hij meldde hij zich vrijwillig bij de politie in Tilburg. De man is direct aangehouden en mocht na verhoor om 10.20 uur huiswaarts keren. Hij had in verwarde toestand lopend de plaats van het ongeval verlaten.

Einde bericht