AutoRai

6-6-2002

Mercedes-Benz C-Klasse nu ook als CLASS

Begin juni introduceert Mercedes-Benz de Limited Edition CLASS voor de C-Klasse. De C-Klasse CLASS is gebaseerd op de Classic uitvoering en is standaard uitgerust met extras zoals automatische airconditioning, lichtmetalen velgen en metallic lak.

De CLASS wordt geleverd in de modellen C 180 Kompressor (Sedan, Combi en Sportcoupé) en de C 200 CDI (Sedan en Combi). De prijs van de CLASS ligt slechts 995,- boven die van de huidige Classic. Voor de klant betekent dit een voordeel van ruim 3.000,-.

Sinds de introductie in 2000 is de nieuwe C-Klasse een groot succes. Een succes dat later alleen nog maar uitgebreid is met de gelijktijdige komst van de Combi en de Sportcoupé. In de ruim twee jaar die sinds de introductie van de Sedan zijn verstreken, zijn er in Nederland meer dan 10.000 C-Klasses verkocht.

Veiligheid heeft bij de C-Klasse altijd hoog in het vaandel gestaan. De auto is daarom standaard uitgerust met het Electronic Stability Program ESP, de rem-assistent BAS, een stoelbezettingssensor, gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers, windowbags en een sidebag in beide voorportieren.

Ook de tempomaat met elektronische snelheidsbegrenzer SPEEDTRONIC is standaard. Naast deze veiligheidsvoorzieningen omvat de standaarduitrusting onder meer een verstelbaar multifunctioneel stuurwiel, regensensor, 6-versnellingsbak en elektrisch verstelbare stoelen.

Voor de CLASS uitvoering is een bijzonder aantrekkelijk leasetarief van toepassing, de meerprijs voor de CLASS wordt namelijk niet in het leasetarief verrekend. Het full service leasetarief voor de C 180 bedraagt 760,-. Voor de C 200 CDI ligt dit bedrag op 860,-. Beide tarieven zijn gebaseerd op een kilometrage van 20.000 km per jaar en een looptijd van 48 maanden.