D66

Persbericht LS. 02.0007 - donderdag 06 juni 2002


D66-voorzitter Schouw reageert enthousiast op pamflet van de Jonge Democraten.

Gerard Schouw, partijvoorzitter van D66, reageert enthousiast op het Jonge Democraten-pamflet over vernieuwing, dat hij vandaag samen met Thom de Graaf ontvangt. JD-voorzitter Jasper Hormann overhandigt dit pamflet "D66 moet haar lesje leren!" vanmiddag in perscentrum Nieuwspoort (15.45 uur, Wandelganger 2).

"Ik ben enthousiast over dit pamflet van de Jonge Democraten," aldus Schouw in een eerste reactie. "Het sluit goed aan bij datgene wat ik als voorzitter, en ook het landelijk bestuur, al een tijd roep. D66 moet weg van de consensus, compromis en consultatie. Dit pamflet toont de durf, daadkracht en duidelijkheid die we nodig hebben. Het sluit op punten prima aan op het startdocument "Het hoofd koel, maar de vuist op tafel" voor partijvernieuwing waarover het landelijk bestuur vanaf volgende week een discussie wil aangaan met leden en óók niet-leden."

Volgens Schouw staat het pamflet van de Jonge Democraten niet op zichzelf. "Velen binnen de partij denken na over de gevolgen de verkiezingsuitslag en over de vraag hoe D66 verder moet vernieuwen." Naast lof voor het pamflet is de D66-voorzitter van mening dat ook de Jonge Democraten kritisch naar zichzelf moeten kijken. "Ik vind wel dat de Jonge Democraten aan de komende discussie moeten deelnemen. Daarbij moeten ze ook naar hun eigen bijdrage aan het politiek debat binnen D66 kijken. Ik daag de JD uit om de komende maanden te komen met nog meer praktische ideeën over de partij en hun rol daarin."

Aan zijn opmerkingen over de partijbrede discussie voor partijvernieuwing voegt Gerard Schouw toe dat daarbij alle leden, maar ook niet-leden worden betrokken. "Wij komen volgende week met 20 concrete voorstellen voor vernieuwing. Die zijn vanaf 14 juni beschikbaar. Daarna organiseren we tot 1 juli in het land bijeenkomsten waar met leden en niet-leden gesproken wordt over de voorstellen."

De mensen die deel willen nemen aan het debat kunnen van tevoren hun stellingen doorgeven via een speciale website, e-mail en per post. Op de site komt tevens een discussieforum, natuurlijk ook toegankelijk voor niet-leden. Schouw: "Het is belangrijk dat D66 zoveel mogelijk mensen betrekt bij het proces van vernieuwing."


---

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Patrick Harms - partijvoorlichter D66
Telefoon 070 - 35 66 034
Mobiel 06 - 47 084 054 let op nieuw nummer
E-mail p.harms@d66.nl