I SIOUX MEDIA PRODUCTIONS

Live cartoon als gast in talk-show!

Hilversum, 6 juni 2002 - I SIOUX, het multimedia productiebedrijf uit Hilversum, introduceert het door haar ontwikkelde cartoon animatieprogramma 'MAIS Animation'(Multiple Advanced Interactive Scenario). De interactieve gebruikersinterface van MAIS maakt het mogelijk om een cartoon live te laten acteren met echte mensen. Straks kunnen Talk-shows, of TV programma's veel leuker worden: Met MAIS is het mogelijk om cartoon figuren live te laten meedoen aan de discussie die bij een talk-show aan tafel wordt gevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een karikatuur van Rosenmöller die zijn uitvergrote visie op de plannen van de nieuwe coalitie geeft. Of een uiterst brutale cartoon die als persfotograaf de meest gedurfde foto's schiet. Daarnaast versnelt MAIS de ontwikkeling van animatieseries voor TV en internet producties aanzienlijk.
Besparingen tot 75% op de productiekosten zijn mogelijk.

Spectaculaire besparingen op productiekosten

Naast een sterk verkorte ontwikkeltijd maakt MAIS spectaculaire besparingen tot 75% mogelijk t.o.v. traditionele productiemethodes. MAIS is enthousiast ontvangen door de animatie-industrie. In samenwerking met het toonaangevende animatieproductiebedrijf Palm Plus is een 'pilot' voor een peuterprogramma geproduceerd. Maria Westerbos, business unit manager Jeugd, info- en entertainment: 'Deze productie methode heeft middels deze pilot bewezen dat het potentie heeft. De productie bestaat uit een combinatie van live-action en animatie, altijd lastig, maar met MAIS leverde dit geen problemen op.'
MAIS brengt animatie binnen het bereik van een veel grotere groep klanten, waarvoor animatie vooralsnog een te kostbare oplossing was. Sterker nog: MAIS zal in een aantal gevallen zelfs goedkoper zijn dan live gasten.

MAIS bij verkiezingen RTL4

I SIOUX bevestigt met dit product haar innovatieve karakter. Met name voor de omroep speelt kwaliteit, flexibiliteit en snelheid een belangrijke rol. Dat er met MAIS meer mogelijk is dan het produceren van cartoons, heeft I SIOUX inmiddels bewezen. De grafieken voor de gemeenteraad en de landelijke verkiezingen werden in opdracht van RTL4 volgens het MAIS principe geproduceerd.
Hugo van der Parre, adjunct-hoofdredacteur van het RTL Nieuws: 'We waren zeer tevreden over het systeem; vooral de flexibiliteit viel ons op, er kon snel en goed op situaties worden ingespeeld, wat bij een live uitzending als de Verkiezingsavond cruciaal is. Een paar uur voor de uitzending bleek dat het beter zou zijn om de grafieken in een andere volgorde te plaatsen. Met MAIS kon dit nog ruim voor de uitzending worden gerealiseerd.'
Eerder bewees I SIOUX haar kwaliteiten met de ontwikkeling van het Entertainmail (www.entertainmail.nl) concept, dat op dit moment samen met de HMG groep wordt geëxploiteerd.

Nieuwe mogelijkheden voor nieuwe media

Een revolutie binnen de animatie wereld. Er is met MAIS veel mogelijk, zoals het produceren van interactieve graphics die gebruikt worden bij spelshows (zoals: weekend miljonairs, lingo, de zwakste schakel). De met MAIS geproduceerde animaties zijn voor diverse media geschikt: internet, TV of CD-rom. Ook on-line learning kan met MAIS aantrekkelijker gemaakt worden.
Theo Tekstra, Manager Innovatie van trainingsbureau Top$core in Gouda: 'MAIS maakt het voor ons mogelijk om tot dusver ongekend visueel aantrekkelijke leerprogramma's op te leveren. Wij zijn nu zelf in staat om de vaak saaie voice-overs en statische diagrammen te vervangen door een pakkende uitleg in de vorm van een voor ons ontwikkelde geanimeerde cartoonfiguur. De attentiewaarde, en met name ook de lol van het leren, wordt hierdoor enorm vergroot. En hierdoor uiteindelijk ook het leerresultaat, en dat is wat telt.'

Over I SIOUX

I SIOUX is een onderneming gevestigd te Hilversum die zich primair richt op het ontwikkelen van innovatieve (multi)media producties voor het bedrijfsleven, de overheid en de entertainment industrie. Vooral bedrijven die zich middels creatieve communicatie willen onderscheiden in de markt maken deel uit van ons klantenbestand.

I Sioux produceert: Animaties (o.a. cartoons), interactieve TV-graphics (o.a. spelshows), games, websites, flash commercials, high end Presentaties, Leaders, bedrijfsfilms en speciale webcasts.

Meer informatie op: www.isioux.nl en www.isioux.nl/mais

I Sioux Media Productions
Tweede Loswal 21
1216 BC Hilversum
Telefoon: 035-6216028
Fax: 035-6223806
signal@isioux.nl

Noot voor de redactie,