Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 6 juni 2002

Dagelijkse berichten

Nieuw Beerta: dronken automobilist
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht op de Langeweg in Nieuw Beerta een 45-jarige man uit Beerta aangehouden. De man reed in een auto en bleek bij een politiecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 2.47 promille alcohol werd gemeten. De verdachte is na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod van 14 uur heengezonden. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Delfzijl: man aangehouden
Een 31-jarige man uit Delfzijl is woensdagnacht door de politie aangehouden in een woning aan de Kustweg in zijn woonplaats. De man wordt verdacht van vernieling van een aantal ruiten van een andere woning aan de Kustweg. De man bleek zich verstopt te hebben in de bossages aan de Kustweg. Toen een politieauto arriveerde kwam hij te voorschijn en wilde weg rennen. De man, die zwaar beschonken was, werd daarbij bijna door de politieauto overreden. Nadat de man zijn naam aan de agenten had opgegeven rende hij opnieuw weg en ging een woning aan de Kustweg binnen. Daar verschanste hij zich in de douche en kon pas worden aangehouden nadat de douchedeur door politiemensen was geforceerd. Daarbij raakte de verdachte gewond aan het hoofd. Na door een arts te zijn behandeld is de man ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling, verzet tegen de aanhouding en openbare dronkenschap.

Delfzijl: inbreker aangehouden
De politie heeft woensdagnacht op het terrein achter een coffeeshop aan de Nieuweweg in Delfzijl een 49-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De eigenaar van de coffeeshop waarschuwde de politie nadat hij lawaai in zijn zaak had gehoord. Bij onderzoek werd achter de zaak, verscholen in een hoek, de verdachte aangetroffen. Hij was in het bezit van diverse inbrekersgereedschappen. De man bleek inmiddels wel in het pand te zijn geweest. Daarbij had hij een houten wand vernield. De man is meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Uithuizermeeden: man vernielt raam
Aan de Korte Drift in Uithuizermeeden heeft de politie woensdagavond een 28-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wilde een gesprek aangaan met zijn zus. Die wilde hem echter niet in haar woning hebben en deed de deur dicht. De verdachte schopte daarna een aantal keren tegen de deur van de woning. Daarbij brak de ruit van de deur. De man werd meegenomen naar het politiebureau en na verhoor vrijgelaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Winschoten: inbraak in fotozaak
In een fotozaak aan de Langestraat in Winschoten is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De daders kwamen de zaak binnen door een nooddeur te forceren. Uit de winkel namen ze voor enkele duizenden euros aan fotoapparatuur weg. De politie onderzoekt de inbraak.

Veendam: verkeerscontrole
De politie heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden aan de Lloydsweg in Veendam. Daarbij werden 90 voertuigen gecontroleerd. Drie automobilisten kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de autogordel. Veertien bestuurders konden geen rij of kentekenbewijs tonen. Zij worden in de gelegenheid gesteld de papieren donderdag aan het bureau te laten zien.

Veendam: aanhoudingen in brandstichtingzaak
De politie heeft woensdagmorgen twee jongemannen in de leeftijd van 17 en 18 jaar aangehouden in hun ouderlijke woningen in Veendam. De jongens worden ervan verdacht in de nacht van 12 op 13 mei brand te hebben gesticht in één of meerdere tuinhuisjes aan de Toene in Veendam. De knapen zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie kwam de verdachten op het spoor bij het rechercheonderzoek naar de brandstichtingen en naar aanleiding van getuigenverklaringen. Er is inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. De verdachten worden nog nader gehoord. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Loppersum: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Wijmersweg in Loppersum. Daarbij werd van 200 voertuigen de snelheid gemeten. Vijf bestuurders kregen een boete wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 68 km terwijl 50 is toegestaan.

Zevenhuizen: snelheidscontrole
Aan de Oudestreek in Zevenhuizen heeft de politie woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Drieëndertig van de 304 gecontroleerde voertuigen reden harden dan de toegestane snelheid van 60 km per uur.

Groningen: lastige dronken man in café
De politie werd woensdagavond geroepen naar een café in de Papengang waar een 24-jarige man uit Ulrum de zaak niet wilde verlaten. Ook na aandringen van de agenten wilde de man die duidelijk onder invloed van alcohol was niet vertrekken. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding voor huisvredebreuk en werd met de nodige moeite naar het bureau gebracht. De man is eerst ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: laveloze zwerver van straat gehaald
Een 27-jarige man zonder vaste verblijfplaats werd woensdagavond op de Achterweg liggend op de grond aangetroffen. de man kon vanwege drankgebruik niet meer op zijn benen staan en had zijn behoeften in zijn broek gedaan. Hij werd voor openbare dronkenschap ingesloten. Na het uitslapen van zijn roes kon hij later in de nacht met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: dronken mannen vallen vrouwen lastig Agenten hielden woensdagavond met de nodige moeite twee mannen aan die bij de vijver van het Noorderplantsoen vrouwen hadden lastig gevallen. Beide mannen verkeerden zwaar onder invloed van alcoholische dranken en verzetten zich zwaar tegen hun aanhouding. Een 26-jarige man uit Groningen en een andere man met nog onbekende identiteit werden ingesloten voor ontnuchtering en nader verhoor.

Groningen: bromfietser gewond naar ziekenhuis
Op de kruising van de Prinsenstraat met de Tweede Drift Zuiderdiep verleende een 33-jarige automobilist uit Groningen geen voorrang aan een van rechts komende 32-jarige plaatsgenoot op een brommer. De bromfietser is met onbekend inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: aanrijding tussen auto en fietsster
Een 24-jarige vrouw uit Groningen fietste woensdagmiddag tegen een 31-jarige automobilist uit Sappemeer aan die met zijn auto net op het fietspad stond van de kruising Esserweg met de Esserhaag. De vrouw viel en kwam met haar hoofd tegen een stoeprand aan. Zij is met vermoedelijk hersenletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: brommerrijder onder invloed veroorzaakt aanrijding Op het hoekje van de Rademarkt met de Steentilstraat nam een 28-jarige bromfietser uit Groningen woensdagavond de bocht te ruim en kwam in aanraking met een 22-jarige automobiliste uit dezelfde plaats. Bij controle bleek de brommerrijder een promillage in zijn lichaam te hebben van 1.3. De man kreeg een proces-verbaal en een dagvaarding.

Groningen: botsing tussen brommer en fietser
Op de kruising van de Pleiadenlaan met de Friesestraatweg verleende een 21-jarige fietser uit Groningen geen voorrang aan een op het fietspad rijdende 28-jarige bromfietser uit Groningen. Beide verkeersdeelnemers kwamen te vallen. Met hoofd- en polsletsel werden de beide mannen voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: brommercontrole
In het werkgebied van de basiseenheid Oost (met name Beijum en Lewenborg) werden dinsdag en woensdag weer op brommers gecontroleerd. In deze twee dagen werden 19 bonnen uitgedeeld. Onder andere zeven voor en te hoog vermogen, drie voor geen helm, drie voor geen verzekering en vier voor geen bromfietscertificaat. In de Gelkingestraat werd woensdagochtend een 18-jarige jongen uit Groningen gecontroleerd die met een te hoge snelheid op zijn snorfiets reed. Bij controle bleek er geknoeid te zijn met het framenummer en het typegoedkeuringsnummer. De jongen werd voor dit feit aangehouden en verhoord. Hij deed afstand van de snorfiets. De politie stelt nader onderzoek in naar de herkomst van de snorfiets.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).