Gemeente Amersfoort

Stadspeiling 2002

datum: 3 juni 2002

In de komende weken zullen weer 3000 Amersfoorters een enquête van de gemeente in de bus krijgen.
Deze Stadspeiling, die elk jaar wordt gehouden, gaat over allerlei onderwerpen die te maken hebben
met de gemeente of het gemeentelijk beleid.
Door middel van deze Stadspeiling weten medewerkers en bestuurders van de gemeente beter wat er leeft onder de Amersfoorters. Met deze kennis kan beleid beter worden onderbouwd, kunnen verbeteringen in de dienstverlening worden aangebracht en plannen worden gemaakt voor de toekomst.

Onderwerpen die in de nieuwe Stadspeiling aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de website van de gemeente, het milieubeleid, de wijkcentra en over informatiecentrum De Observant. De enquête is verder gewijd aan het (vernieuwde) centrum van Amersfoort. Wat vinden burgers van de sfeer, de voorzieningen en de bereikbaarheid van de binnenstad?
Een ander deel gaat over het combineren van betaald werk met zorgtaken en de problemen die men daarbij ondervindt, bijvoorbeeld met de openingstijden van winkels en andere bedrijven en instellingen. Ook kijkt de Stadspeiling terug op de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Hoe zit het met de betrokkenheid met de lokale politiek? Heeft men gestemd en speelde daarbij de stemwijzer op de website of de mogelijkheid om op een project te stemmen nog een rol? De respondenten kunnen ook hun mening en grieven kwijt over de gemeente. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd naar de positieve en negatieve ervaringen met de gemeente. Amersfoort wil graag een 'luisterende' gemeente zijn en met de antwoorden kan men wellicht beter inspelen op wensen en ideeën die er onder de bevolking leven.

De enquêtes worden met de post verstuurd en bij de mensen thuis weer opgehaald. Dit 'veldwerk' loopt van 5 juni tot 12 juli. De eerste resultaten van het onderzoek worden eind september verwacht.