Artis

Persbericht

Amsterdam, 5 juni 2002

Artis presenteert elektronische gids

Artis presenteert een innoverende elektronische hulp bij dierentuin- en museumbezoek; de Elektronische Artis gids. Met deze gids bijt Artis de spits af van het Amsterdam Electronic City Guide-project. De Elektronische Artisgids bestaat uit een handzame Palmtopcomputer.met programmatuur die werd ontwikkeld door Yellow Brick Road Design - gelieerd aan de TU Delft.

De Elektronische Artisgids neemt u mee door de romantische tuin van Nederlands eerste dierentuin en geeft antwoord op al uw vragen. Of u nu biologische informatie wilt over de dieren, informatie over de musea, de plantencollecties of het Planetarium, over de voedertijden of de mogelijkheden om iets te eten of te drinken, in een fractie van een seconde verschijnen dier, plattegrond of tekst op het scherm.

De handcomputer vertelt u niet alleen waar u bent, maar stippelt desgewenst ook de kortste route uit naar iedere bezienswaardigheid (of het dichtstbijzijnde toilet), attendeert u tussentijds op de naderende start van een leerzaam Planetariumprogramma en maant u nú naar de Apenrots voor de speciale rondleiding die nog enkele plaatsen vrij heeft. Bovendien bevat de gids ook nog een leuk en leerzaam spel voor kinderen.

Altijd up-to-date met de meest actuele informatie over tijden, attracties, programma's en tentoonstellingen. En natuurlijk meldt hij ook recente diergeboortes, zodat u snel op kraambezoek kunt. In het Nederlands of Engels, en in de toekomst ook nog in andere talen.

De Elektronische Artisgids werd mede ontwikkeld met steun van de Afdeling Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam, de Amsterdam Tourist Board en de Palm Corporation.

---

----------------------------------------