Korps: Flevoland, plaats: Gehele Regio 9-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

District Noord

Fietsenkijkdagen een succes
URK/EMMELOORD De fietsenkijkdagen bij de politie waren zaterdag een succes. Op Urk vonden vijf mensen hun fiets weer terug, in Emmeloord gingen negen fietsen weer terug naar hun rechtmatige eigenaar.

Rijden onder invloed
URK Zaterdagavond is op de Bonairestraat een 19-jarige automobilist uit Urk aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 460 ug/l (1,1 promille). Hij is met een rijverbod van drie uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt. EMMELOORD De politie heeft zaterdagmiddag op de Moerasandijviestraat een 29-jarige bromfietser uit Emmeloord aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 555 ug/l (1,3 promille). Daarnaast bleek zijn rijbewijs al ingevorderd te zijn omdat hij eerder onder invloed in zijn auto had gereden. Processen-verbaal voor rijden onder invloed en rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd zijn opgemaakt.

Brand
EMMELOORD Aan de Elba zijn in een trappenhuis van een flat zijn zaterdagmiddag een stoel en bank in brand gestoken. De goederen stonden daar om naar het grof vuil gebracht te worden. Het pand liep veel schade op. De politie heeft een onderzoek ingesteld. BIDDINGHUIZEN Bij de Spijkweg is zaterdagnacht een aanhanger met reclame afgebrand. Het vuur is waarschijnlijk aangestoken.

Aanhoudingen na ruzie
EMMELOORD De politie heeft zaterdagnacht op de Lange Dreef twee mannen uit Emmeloord van 25 en 20 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht in een nachtbus twee Groningers van 19 en 21 jaar een aantal klappen gegeven te hebben. De Groningers hebben hiervan aangifte gedaan bij de politie. Waardoor de ruzie is ontstaan is nog onduidelijk. LELYSTAD Op de Dukaatpassage is zaterdagnacht een 27-jarige Lelystedeling aangehouden nadat hij tijdens een ruzie een 31-jarige Lelystedeling klappen had gegeven. De ruzie was ontstaan nadat de 31-jarige de 27-jarige aansprak over de wijze waarop hij een bardame behandelde. De 27-jarige is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijdingen
LELYSTAD Op de rijksweg A6 bij Lelystad zijn zaterdagmiddag twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 43-jarige automobilist uit Maassluis verklaarde tegenover de politie dat hij op de linker weghelft reed en achterom naar de achterbank keek omdat zijn kinderen ruzie hadden. Hierdoor kwam hij te dicht op de rechter weghelft, schrok, gaf een ruk aan het stuur en verloor vervolgens de macht over het stuur. Hij raakte een 34-jarige automobilist uit Westerstede, raakte in de berm en kwam in een sloot tot stilstand. De man uit Maassluis en zijn twee kinderen (een jongen van 7 en een meisje van 13 jaar) zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De kinderen mochten na controle weer naar huis. De man is ter observatie opgenomen. De man uit Westerstede bleef ongedeerd. LELYSTAD Zaterdagavond heeft zich op de Houtribweg een ongeval voorgedaan waarbij drie autos betrokken raakten. Een 20-jarige automobilist uit Lelystad draaide vanuit de woonwijk Karveel de Houtribdreef op een zag daarbij een 22-jarige automobilist uit Lelystad over het hoofd. De 22-jarige kon niet voorkomen dat hij tegen de linkerkant van de auto van de 20-jarige botste. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Een andere 22-jarige automobilist uit Lelystad probeerde de twee autos te ontwijken en kwam tot stilstand in een droge sloot. Hij bleef ongedeerd.
LELYSTAD Zondagmorgen vroeg kwam een melding binnen dat een auto op de groenstrook tussen de A6 en de windmolens op de Ijsselmeerdijk tussen de schapen door reed. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, stond de auto stil. Een 36-jarige Lelystedeling stond buiten de auto en verklaarde dat ze door onbekende reden van de rijksweg A6 waren geraakt en over een sloot gevlogen waren. Hij had geprobeerd verderop weer op de weg te komen en was door een aantal hekken gereden. In de auto lag een 35-jarige Lelystedeling. Hij was gewond. Beide mannen zijn uiteindelijk overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De agenten vermoedden dat ze allebei onder invloed waren van alcohol. Omdat nog niet duidelijk is wie er achter het stuur heeft gezeten, is bij allebei een bloedproef afgenomen.

District Zuid

Wietplantages ontdekt
ALMERE De politie heeft zaterdagmiddag twee wietplantages ontdekt. Aan de Radioweg werd een wietplantage ontdekt na een inbraakmelding van een beveiligingsbedrijf. Onbekende personen hadden ingebroken bij een pand en de wietplanten gestolen. Wat overgebleven was van de plantage is met hulp van de gemeente opgeruimd. De stroom bleek illegaal afgetapt te zijn.
Zaterdagmorgen werd in een pand aan de Televisieweg een wietplantage aangetroffen. In totaal 672 planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. Ook hier werd de stroom buiten de meter om afgetapt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding snorfietsendief
ALMERE De politie heeft zaterdagmiddag een 10-jarige jongen uit Almere aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets. De 37-jarige eigenaresse van de snorfiets deed aangifte en zei de 10-jarige te verdenken van diefstal. De 10-jarige bekende tegenover de politie de snorfiets gestolen te hebben. De snorfiets is intussen weer terug bij de eigenaresse.

Aanhouding
ALMERE Zaterdagavond kwam een melding binnen dat er op de Rembrandtweg een man met een mes liep. Op het moment dat de politie ter plaatste kwam liet hij zijn mes vallen. De man, een 42-jarige Almeerder, is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
ALMERE Op de Spoordreef is zaterdagnacht een 34-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Hij was de agenten opgevallen omdat hij door rood reed en behoorlijk slingerde. Op het politiebureau blies hij 445 ug/l (1 promille). Hij is met een rijverbod van vier uur weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt.
ZEEWOLDE De politie heeft zaterdagmorgen op de Knardijk een 44-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor rijden onder invloed. Een medewerker van een benzinepomp aan de Gooiseweg waar de man getankt had, vermoedde dat de man onder invloed verkeerde en belde de politie. De agenten troffen hem aan op de Knardijk. Hij bleek een promillage te hebben van 1,4 (615 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding openbaar dronkenschap
ALMERE Zaterdagnacht is op de Marktgracht een 21-jarige Almeerder aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol overlast veroorzaakte. Een 27-jarige Almeerder was het kennelijk niet eens met deze aanhouding en probeerde zich ermee te bemoeien. Na hem een aantal keren gevorderd te hebben om weg te gaan is ook hij aangehouden. Beiden zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Aanhouding diefstal
ALMERE Zaterdagnacht is een 18-jarige Almeerder aangehouden omdat hij in een uitgaansgelegenheid op de Grote Markt een paar flesjes drank gestolen had. Hij probeerde na de diefstal te ontkomen, maar een portier hield de jongen aan en droeg hem over aan de politie.

Autobranden
ALMERE De brandweer heeft zaterdagnacht uit moeten rukken naar de parkeergarage aan de Metropolestraat voor een autobrand. Het vuur was hevig, maar de brandweer had het snel onder controle. De parkeergarage liep ernstige schade op en is om veiligheidsredenen afgesloten. Kort daarna kwam een melding binnen dat op de Marty Feldmanstraat ook een auto in brand stond. Deze auto is geheel uitgebrand en de twee autos die ernaast stonden liepen grote schade op. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding Nijkerkerweg
ZEEWOLDE Zaterdagmorgen zijn op de Nijkerkerweg een bromfietsster en een auto met elkaar in botsing gekomen. Een 16-jarige bromfietsster uit Zeewolde stak de Nijkerkerweg over en zag daarbij een 39-jarige automobilist uit Amsterdam over het hoofd. De Amsterdammer kon nog iets uitwijken waardoor ernstiger letsel waarschijnlijk voorkomen is. Het meisje is voor controle per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.

Aanhouding niet voldoen vordering
ZEEWOLDE De politie heeft zaterdagnacht op de Strandweg een 18-jarige jongen uit Twijzelerheide aangehouden. De jongen reageerde opstandig bij het zien van politie. Na een aantal keren gevorderd te hebben zich te gedragen en weg te gaan, is hij aangehouden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.