RAAD VOOR WERK EN INKOMEN

RWI suggesties aan Donner voor problemen arbeidsmarkt

RWI: suggesties aan Donner voor problemen arbeidsmarkt

Den Haag, 10 juni 2002

De Raad voor Werk en Inkomen (RWI) vraagt in een brief aan informateur Donner aandacht voor actuele problemen op de arbeidsmarkt. De RWI heeft de informateur tevens een exemplaar van zijn Beleidskader Werk en Inkomen 2002 aangeboden, waarin praktische voorstellen staan om deze knelpunten op korte termijn op te lossen. De brief en het Beleidskader zijn mede aangeboden namens de Stichting van de Arbeid, waarin werkgevers- en werknemersorganisaties zitting hebben, en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

De politieke partijen die bij de informatie betrokken zijn, moeten in het sociaal-economische beleid ingrijpende keuzes maken. De beleidsvoorstellen van de RWI kunnen daarbij een belangrijke rol vervullen, omdat zij specifiek erop gericht zijn de arbeidsmarkt snel beter te laten functioneren. Zo biedt de Raad concrete en praktische oplossingen voor het probleem dat er aan de ene kant veel vacatures onvervuld blijven, maar aan de andere kant veel mensen afhankelijk zijn van een uitkering.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten voor de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het beleid rond werk en inkomen. De RWI streeft naar een duurzame verbinding van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door middel van advies en subsidie. De RWI is op 1 januari 2002 officieel van start gegaan. Voorzitter van de RWI is Jan van Zijl.
---

---
Voor de redactie,