ABN AMRO



Amsterdam, 11 juni 2002

Fusie ABN AMRO Fund Managers en Artemis

ABN AMRO Asset Management Limited en Artemis Investment Management Limited (Artemis) hebben een overeenkomst getekend voor de fusie van ABN AMRO Fund Managers Limited met Artemis, beiden gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Het fusiebedrijf zal onder de naam Artemis gaan opereren vanuit kantoren in Edinburgh en Londen. Het totale beheerd vermogen van de fondsen die nu worden samengebracht bedraagt EUR 3.6 miljard. Mark Tyndall, de huidige CEO van Artemis, zal ook CEO van het fusiebedrijf worden en zal samen met zijn huidige team het management blijven voeren en verantwoordelijk zijn voor de gezamenlijke productportefeuille. Dankzij het sales en marketing team van ABN AMRO zullen de distributie mogelijkheden van het fusiebedrijf aanzienlijk toenemen.

Na de fusie bezit ABN AMRO Asset Management 58% van het fusiebedrijf, de oorspronkelijke aandeelhouders en medewerkers van Artemis 37% en overige aandeelhouders 5%.

Achtergrond van Artemis Investment Management

Artemis is een gespecialiseerde vermogensbeheerder die is opgericht in 1997. Na een gelijkmatige groei in de beginjaren is het beheerd vermogen de laatste twee jaar zeer sterk gegroeid. Per 31 mei 2002 was het totale bedrag van fondsen onder beheer ongeveer EUR 1.4 miljard. De oorzaak van de groei in fondsen onder beheer ligt in het sterke resultaat van de investeringen in de afgelopen jaren, verspreid over een scala aan investeringsproducten.

Achtergrond van ABN AMRO Fund Managers

Carrington Pembroke, een investeringsbedrijf in privé bezit, werd in 1996 overgenomen door ABN AMRO Asset Management en in 1998 als ABN AMRO Fund Managers Limited opnieuw in de markt geïntroduceerd. De oorspronkelijke reeks van beleggingsproducten werd in 1998 geïntroduceerd in de Britse markt, waarna het sterk groeide. Per 31 Mei 2002 bedroeg het totaal aan fondsen onder beheer ongeveer EUR 2.2 miljard.



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.