Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 11 juni 2002

Op dinsdag 11 juni 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel het volgende besluit genomen:

Concept-huisvestingsrichtlijn Stadsregio Rotterdam Het college heeft ingestemd met de concept-huisvestingsrichtlijn Stadsregio Rotterdam 2002. De huisvestingsrichtlijn van de Stadsregio Rotterdam vormt de juridische basis voor de regionale samenwerking van de 18 regiogemeenten en de in de regio werkzame woningcorporaties op het gebied van de woonruimteverdeling. De richtlijn heeft als doel een open en efficiënt werkende regionale woningmarkt te realiseren, waarbinnen woningzoekenden zelf hun (on)mogelijkheden kunnen verkennen en hun woonwensen kunnen realiseren.

Het college stelt de raad tevens voor dat de gemeente zich het recht voorbehoudt van de richtlijn af te wijken als uit onderzoek blijkt dat de slaagkans van bepaalde bevolkingsgroepen op de Capelse (huur)woningmarkt achter blijft. Met lokaal maatwerk wil het college de mogelijkheden van groepen op de woningmarkt verbeteren. In de intentieverklaring is Anders Wonen een van de speerpunten van beleid. In de intentieverklaring staat: In de sociale huursector willen we vasthouden aan ten minste 6000 bereikbare woningen. Wij vinden het belangrijk dat ook jongeren in hun eigen stad gehuisvest kunnen worden. Het beleid van de toewijzing van huurwoningen moet daarom geëvalueerd worden en zonodig worden aangepast.

Ten aanzien van de effecten van de huisvestingsrichtlijn op de WVG moet het college nog een besluit nemen.