Politie Midden- en West Brabant

Breda: Ruzie dreigt uit de hand te lopen

Datum: 11/6/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Vanavond kreeg de politie omstreeks 20.15 uur een melding dat een knokploeg voor een woning zou staan aan de Nieuwe Dieststraat te Breda. Meerdere surveillance-eenheden zijn ter plaatse gegaan. Enkele minuten na de melding was de eerste surveillance-auto ter plaatse.

De bewoners vertelden dat er een viertal personen voor de deur hadden gestaan gewapend met schoppen en honkbalknuppels. De mannen waren weggegaan, toen zij kennelijk in de gaten kregen dat de politie gebeld was. Het was bij dreigementen gebleven. Het zou om een al langer slepende ruzie gaan in de relationele sfeer.

Terwijl de politie ter plaatse was, kwamen er met vier autos een aantal familieleden van de bewoners ter plaatse die kennelijk gekomen waren om hen te helpen. Na enkele ogenblikken reden zij weer weg en wilden kennelijk verhaal gaan halen bij de groep die eerder aan de deur had gestaan.

Om escalatie te voorkomen heeft de politie de karavaan autos begeleid totdat zij de stad verlieten en kennelijk huiswaarts keerden.