Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 11-06-02 08:53
Ochtenduitgave dinsdag 11 juni 2002

POGING DIEFSTAL AUTO (11 juni 2002)
Vier nog onbekende mannen hebben maandagavond omstreeks negen uur geprobeerd op de West-Kruiskade een auto te stelen. Een 48-jarige Rotterdammer zat in zijn auto te wachten, terwijl zijn vrouw bij een afhaalrestaurant een bestelling deed. Plotseling kwam er een man op hem af, die het portier van de auto opentrok. Deze man bedreigde hem met een vuurwapen en probeerde hem uit de auto te trekken. Tegelijkertijd stapten er drie mannen in de auto. Juist voordat het slachtoffer uit de auto werd getrokken, zag hij nog kans om de sleutel uit het contactslot te halen en weg te gooien. Het gevolg was dat de vier mannen die nu in zijn auto zaten, niet weg konden rijden. Omdat het slachtoffer het op een schreeuwen zette, kozen de mannen uiteindelijk het hazepad.

ACTIE IN KADER VAN CS-VEILIG (11 juni 2002)
Maandagmorgen werd door personeel van de Wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum, in samenwerking met collega's van de Spoorwegpolitie, medewerkers van de RET en Nederlandse Spoorwegen, zorgmakelaars en Marokkaanse vaders in en bij het Centraal Station een actie gehouden in het kader van CS-Veilig. Daarbij werden door de RET in vier buslijnen 2538 en door de Nederlandse Spoorwegen 5269 reizigers van het openbaar vervoer gecontroleerd op hun plaatsbewijs. Zo'n 50 buspassagiers kochten alsnog een kaartje, terwijl bij de treinen 76 reizigers werden teruggestuurd om eveneens alsnog een plaatsbewijs te gaan kopen. Door Marokkaanse vaders werd contact gelegd met 14 personen, onder wie 8 minderjarigen, terwijl vier verslaafden in contact werden gebracht met zorgmakelaars.

AUTO KWIJT NA DUTJE (11 juni 2002)
Dinsdagmorgen vroeg omstreeks vier uur werd op de Noorderkanaalweg een 29-jarige Rotterdammer beroofd van zijn auto. Het slachtoffer verklaarde, dat hij in zijn auto een dutje deed toen hij werd aangesproken door een onbekende man die hem om geld vroeg. Daarna zei deze met veel overtuiging tegen hem dat de voorband van zijn auto lek was. Het slachtoffer stapte uit om naar de band te kijken. Even later stapte de man in en startte de auto. Het slachtoffer probeerde hem nog uit de auto te trekken, maar de man zag kans om er met de auto vandoor te gaan.

JONGEN HARDHANDIG VAN SCOOTER BEROOFD (11 juni 2002) Maandagmiddag rond kwart over vier werd op de Vaanweg een 16-jarige jongen uit Barendrecht door twee knapen hardhandig beroofd van z'n bromscooter. De jeugdige Barendrechter werd op het fietspad gepasseerd door de twee knapen op een bromscooter, waarbij hij door de achterop zittende jongen van z'n vervoermiddel werd geschopt. Het slachtoffer kwam ten val en liep lichte verwondingen aan armen en benen op. Terwijl hij nog op de grond lag, stapte de achterop zittende knaap af en ging er op de bromscooter van het slachtoffer vandoor.

Avonduitgave maandag 10 juni 2002

AANRIJDING MET LETSEL (10 juni 2002)
Maandagmorgen rond kwart voor twaalf werd op het Weena, ter hoogte van de Karel Doormanstraat, een 78-jarige Rotterdammer aangereden door een tram. De man had de tram, waarvan de bestuurder een geluidssignaal afgaf en een noodstop maakte, niet opgemerkt, evenals de belsignalen en de knipperlichten op de oversteekplaats met de tram. Het slachtoffer liep een schedelbasisfractuur en werd door GGD-personeel naar het Dijkzigtziekenhuis vervoerd. Het tramverkeer op het Weena liep als gevolg van het ongeval een vertraging van ruim een uur op.

FIETSER EN AUTO BOTSEN (10 juni 2002)
Op de Burgemeester van Walsumweg vond maandagmiddag een verkeersongeval plaats, waarbij een 57-jarige vrouw uit Rotterdam verwondingen opliep. Een 30-jarige automobilist uit Rotterdam reed op de Burgemeester van Walsumweg in de richting van de Blaak op de linkerrijstrook. De fietster kwam vanaf de Groenendaal en reed in de richting van de Nieuwe Haven. Ter hoogte van de Burgemeester van Walsumweg stak ze over, de bestuurder van de auto zag haar te laat door de hevige regenval. Hij remde nog maar kon haar niet meer ontwijken. Het slachtoffer viel op de grond, zij is met een gebroken sleutelbeen en vermoedelijk een gebroken heup overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis.