Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 11 juni 2002
·

Verkeersteam neemt rijbewijzen in Noordwijk
Zaterdagmiddag 8 juni heeft de politie bij een snelheidscontrole op de provinciale wet N206 drie rijbewijzen ingenomen. Met een laserpistool werd van passerend verkeer de gereden snelheid bepaald. Een 52-jarige man uit Leiden reed 160 km/u waar de maximumsnelheid 100 km/u is. Een 29-jarige man uit Oegstgeest reed zelfs 174 km/u. De twee kregen lik op stuk en hebben hun rijbewijs in moeten leveren. De officier van justitie zal beslissen over de hoogte van de boete en of ze het rijbewijs weer terugkrijgen.
Een 44-jarige man uit Katwijk bleek bij controle onder invloed achter het stuur te zitten. Bij de ademtest bleek een dermate hoog alcoholgehalte; 660 ug/l, dat de politie ook zijn rijbewijs heeft ingenomen.

Hoge boete na hinderen controle Hazerswoude-Rijndijk
Het tegenwerken van politiecontroles wordt niet getolereerd. Justitie heeft een transactie van ¤ 113,50 opgelegd aan een 52-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Nadat de man, najaar 2001, bij een snelheidscontrole was 'geflitst', parkeerde de Alphenaar zijn auto kort voor de radarauto waarmee hij verdere controle onmogelijk maakte. Nadat hem was uitgelegd dat hij de radarcontrole op deze manier belemmerde, sommeerden de verkeersassistenten hem te vertrekken, maar de man wilde niet gaan. Pas toen de verkeersassistenten aanstalten maakten om agenten op te roepen en de man aan te houden, vertrok de Alphenaar wel.
De officier van justitie oordeelde dat de man de controle opzettelijk belemmerde en daarmee een misdrijf tegen het openbaar gezag pleegde. Wanneer de Alphenaar de boete voldoet wordt van verdere strafvervolging afgezien.

Aanhoudingen Leiden
De politie heeft een 34-jarige en een 37-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van geweldpleging over en weer. De 37-jarige Leidenaar werd met een slagaderlijke bloeding in de arm aangetroffen voor het Centraal Station. Hij wees een man aan die volgens hem hiervoor verantwoordelijk zou zijn en even verderop op een brommer reed. Deze tweede man, de 34-jarige Leidenaar, is na een korte achtervolging ter hoogte van de Transvaalhof aangehouden. Volgens een getuige zouden de beide mannen om onbekende redenen ruzie met elkaar gekregen hebben waarbij de 37-jarige verdachte de ander met een fietsketting en een ijzeren staaf zou hebben geslagen. Hierop zou de 34-jarige verdachte met een steekvoorwerp hebben gestoken. De 37-jarige Leidenaar is naar het LUMC gebracht voor behandeling en daarna evenals de andere verdachte naar het politiebureau overgebracht.

Kop-staart-aanrijding Rijksweg 4 Leiden
Op maandag 10 juni rond 06.55 uur onstond op de Rijksweg 4, rijbaan richting Den Haag, een aanrijding waarbij vijf auto's betrokken waren. Naast materiële schade vielen er twee gewonden. Een 25-jarige automobilist uit De Kwakel en een 22-jarige automobilist uit Lisse, werden met nekklachten overgebracht naar Anthoniushoeve in Leidschendam. De aanrijding onstond doordat de automobilisten te laat in de gaten hadden dat er filevorming was.

Diefstal met geweld Leiden
Van een 15-jarige jongen uit Leiden werd op maandag 10 juni rond 18.25 uur op de Korevaarstraat de fiets gestolen door een nog onbekende vrouw en man. Een eerste poging van het tweetal mislukte doordat een passerende 27-jarige man en 19-jarige vrouw uit Leiden, tussenbeide kwamen. Het tweetal vierde toen hun lusten uit op de 27-jarige man. Hij werd beetgepakt en tegen de grond geduwd. Daar werd hij nagenoeg gewurgd. De fietser schoot nu zijn helper weer te hulp. Dat was het moment waarop de onbekende vrouw kans zag om op zijn fiets weg te rijden. De onbekende man wist vervolgens ook te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Leiden
Een 20-jarige automobiliste uit Leiden wist op maandag 10 juni rond 11.55 uur op de Lammenschansweg niet op tijd te stoppen voor een voor haar afremmende 48-jarige automobilist uit Leiden. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte de vrouw gewond. Met nekletsel is zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Overstekend meisje aangereden Alphen aan den Rijn
Een 17-jarig meisje uit Alphen aan den Rijn werd op maandag 10 juni rond 08.50 uur op de Pinksterbloemweg aangereden door een 39-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Met ondermeer bovenbeenletsel werd zij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. Het ongeval onstond doordat het meisje na het uit een bus stappen, voor de bus de weg overstak. De juist op dat moment passerende automobilist werd daardoor verrast en kon haar niet meer ontwijken.

Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den Ijssel
In de nacht van zondag 9 op maandag 10 juni werd er ingebroken in een woning aan het Vinkendaal. Door een gaatje in de sponning van een raam te boren wist de inbreker het raam te onstluiten en in te klimmen. Uit de woning is in ieder geval een mobiele telefoon gestolen.

Controle bestrijdingsmiddelen Nieuwerkerk a/d Ijssel
In de gemeente Nieuwerkerk aan den Ijssel zijn op 4 juni jl. In vier bloemenkwekerijen en in een tuincentrum controles uitgevoerd op juist gebruik en opslag van bestrijdingsmiddelen. De bedrijven werden bezocht door een medewerker van de Algemene Inspectie Dienst (AID) en een politieambtenaar. Er hoefde nergens een proces verbaal te worden opgemaakt. De AID en de politie zullen dit jaar nog vaker bestrijdingsmiddelencontroles uitvoeren.

Jongen moet spullen afgeven Schoonhoven
Een 15-jarige jongen uit Vlist moest op maandag 10 juni rond 09.15 uur op de Haven aan een onbekende man zijn portemonnee en gsm afgeven. De onbekende man sprak de jongen op de Haven aan. Hij dreigde hem iets te doen als hij zijn spullen niet aan hem gaf. Nadat hij deze had gekregen liep hij weg in de richting van de Koestraat. Van de man ontbreekt tot op heden ieder spoor. Het is zo goed als zeker dat hij kort daarvoor bij een drogisterij winkel aan de Lopikerweg goederen uit de winkel in zijn tas had gestopt en zonder te betalen de winkel was uitgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak Gouda
Bij een woning aan de Burgemeester Martenssingel is dinsdagnacht 11 juni rond 03.00 uur ingebroken. De bewoners werden wakker toen er een steen door een ruit werd gegooid. Toen de bewoner poolshoogte ging nemen, bleek men een laptop mee te hebben genomen.