Provincie Drenthe

GS besluiten van 11 juni 2002

Assen, 11 juni 2002
Persberichtnummer 02-062



Goedkeuring voor woonzorgcomplex in Pesse
Gedeputeerde staten hebben de bouw van van 30 zorg- en/of aanleuninwoningen aan de Dorpstraat in Pesse in principe mogelijk gemaakt door het bestemmingsplan voor het woonzorgcomplex goed te keuren. Het bestemmingsplan overschrijdt de contourlijn, maar de statencommissie RIM heeft op 27 mei ingestemd met deze afwijking van het Provinciaal Omgevingsplan. Door de invulling van het plangebied gaan geen landschappelijk waardevolle elementen verloren. Bovendien sluit het complex aan bij de huidige bebouwing van het dorp en wordt het complex landschappelijk goed ingepast. Met dit plan wordt voorzien in de behoefte aan het bouwen van woningen voor de doelgroep ouderen.

Ondertekening akkoord delegatie muskusratbestrijding Morgenavond ondertekenen de provincies Overijssel en Drenthe en de waterschappen Hunze en Aa's, Noorderzijlvest, Reest en Wieden, Velt en Vecht, Groot Salland en Regge en Dinkel de meerpartijenovereenkomst muskusrattenbestrijding. De colleges van GS hebben vandaag definitief besloten tot overdracht van de muskusrattenbestrijding naar de waterschappen. Naar aanleiding van een onderhandelingsakkoord dat zij op 21 mei jl. hebben bereikt met het Bijzonder Georganiseerd Overleg (BGO) over het Sociaal Statuut, hebben zij het volste vertrouwen dat het sociaal statuut eind augustus zal worden ondertekend. Op basis daarvan wordt ook van de ondernemingsraad een positief advies verwacht. Per 1 september komen de muskusrattenbestrijders van de provincies in dienst bij de waterschappen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl