ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Werk illustratoren jaarverslagen Cultuurfonds tentoongesteld

Werk illustratoren jaarverslagen Cultuurfonds tentoongesteld in Museum 'Het Palthe-Huis'

AMSTERDAM, 10 JUNI. Van 16 juni tot 28 juli is in Museum 'Het Palthe-Huis' in Oldenzaal werk te zien van kunstenaars die in opdracht van het Prins Bernhard Cultuurfonds het jaarverslag hebben geïllustreerd. De opening van de tentoonstelling zal worden verricht door Adriana Esmeijer, directeur van het Cultuurfonds.

Sinds 1977 geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds een kunstenaar opdracht de acht werkterreinen van het fonds te verbeelden: muziek, theater, beeldende kunst, monumentenzorg, kunst- en cultuureducatie, wetenschap, letteren en natuurbehoud. Dit heeft geresulteerd in een gevarieerde collectie tekeningen, foto's etsen en gouaches van vooraanstaande Nederlandse kunstenaars, die onder de titel 'Cultuur verbeeld(t), een kwart eeuw illustraties voor het Prins Bernhard Cultuurfonds' worden tentoongesteld.
De expositie is totstandgekomen op initiatief van Peggie Breitbarth, lid van het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en gastconservator van Museum 'Het Palthe-Huis'.

De kunstenaars
Pat Andrea, Sjoerd Bakker, Benoît, Gina Kranendonk, Jeroen Henneman,Teun Hocks, Pieter Holstein, Martin Jongema, Martin Kers, Paul de Nooijer, Pepijn Provily, Arie Versluis, Hans Wap, Alex van Warmerdam en Jasper Wiedeman.

De tentoonstelling
Titel: 'Cultuur verbeeld(t), een kwart eeuw illustraties voor het Prins Bernhard Cultuurfonds'
Opening: zondag 16 juni om 15.00 uur
Duur: 16 juni tot 28 juli 2002
Waar: Museum 'Het Palthe-Huis', Markstraat 13, Oldenzaal; (0541) 513 482; www.palthehuis.nl