Korps: Flevoland, plaats: district Noord 11-06-2002 Taxi gezocht
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Taxi met http nummerbord gezocht
Onderzoek breidt zich uit naar België

LELYSTAD Gisteren vroeg het rechercheteam van district Noord via het tv-programma Opsporing Verzocht of mensen weten waar een gestolen taxi is. Het gaat om de Mercedes-taxi die op een gewelddadige wijze van een chauffeur in de vroege ochtend op 15 mei gestolen is. Of er naar aanleiding van het programma een bruikbare tip bij zit, is nog niet bekend.

De beroving vond op de ochtend van de verkiezingen plaats in de buurt van het attractiepark in Biddinghuizen. De taxi is enkele maanden oud en is een donkerblauwe Mercedes E200 CDI, Sedan, voorzien van blauwe kentekenplaten met het kentekennummer 15-HT-TP . Op het dak van de auto was een lichtbak met de naam City 2000 en het telefoonnummer van dit bedrijf. Het kan zijn dat deze lichtbak er afgehaald is en ergens gedumpt is. De politie denkt dat de taxi ergens in België, eventueel in de buurt van Antwerpen is.

Getuigen
Het rechercheteam komt graag in contact met mensen die weten waar deze taxi en de eventueel gedumpte lichtbak is. Het team vraagt dan ook getuigen zich te melden. Vanuit het buitenland kunnen getuigen bellen met 0031-343578844 en specifiek vragen naar politie Flevoland, district Noord, rechercheteam taxionderzoek. Mensen in Nederland kunnen via 0900-8844 contact opnemen met het team. Meer informatie over dit onderzoek is te vinden in eerder verschenen politieberichten op deze site (15 mei en 23 mei). Ook op de website van het programma, www.opsporingverzocht.nl, staat meer.

Noot voor de pers:
Pers kan de foto eventueel digitaal via de bovengenoemde voorlichter krijgen.